Missie volbracht!!

Ventoux

Op 9 september was het dan zo ver: dát doen waar ik de laatste maanden voor getraind had: 2 keer de Mont Ventoux op en af (vanuit Bedoin en Sault).
Het gevreesde ‘bos van Bedoin’, met 9 km klim tegen 9-10% viel erg mee. Het maanlandschap na Chalet Reynard was zwaarder, maar ik kwam de eerste keer behoorlijk fris boven (zie foto).
Het was daar steenkoud (gevoelstemp. onder 5C), snel naar beneden dus, richting Sault. Na een korte pauze weer in de wielen voor de tweede klim. De eerste 20 km ging nog wel, hoewel de koude spieren begonnen op te spelen. Het stuk na Chalet Reynard was nu echt afzien. Gelukkig was ik niet alleen: nog meer half dode renners die hetzelfde of erger doormaakten.

Ook mijn zoon Michiel haalde zijn doel, 3 keer op en af. En de dag erna, om ‘uit te rijden’ nog een keer vanuit Malaucene.
Voor het goede doel: het Hersentumorfonds droegen wij samen ruim € 3000,- bij. In totaal brachten 92 deelnemers € 163.000,- bijeen.
Het kleinschalig evenement werd uitstekend georganiseerd door Stichting Ventoux3. Op www.Ventoux3.org  is meer informatie en mijn updates te vinden. Ook volgende jaar is een editie gepland…..
Dank TCN en leden voor de de sponsorbijdrage, trainingsritten en de vele adviezen!

Groet,
Joost van Laarhoven