Opvallend veel vrouwen bij zonnige van Gogh fietstochten

Velocity Ladies

Een mooi zonnetje en een licht briesje karakteriseerden de Van Gogh-fietstoertochten vanuit Nuenen. Ruim honderdvijftig sportieve fietsers gingen zondag 12 juni van start bij café Schafrath in het Nuenense Park. Er was keuze uit vier afstanden: 50, 85, 115 en 150 kilometer. De 50km-tocht ging naar Vlierden en via een andere route weer terug naar Nuenen. De wat langere tochten voerden de toerfietsers naar de Loonse en Drunense duinen en retour naar het Nuenense Park.

 

De eerste sportieve fietser meldde zich zondagochtend al om half acht bij de organisatoren van ToerClub Nuenen, een kleurrijke club die al ruim 25 jaar actief is in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Toerclubs café Wilhelmina uit Eindhoven en Gerrie van Gerwen uit Olland waren met tientallen renners prima vertegenwoordigd.

Fietsvriendelijke routes: vol lof…

Opvallend was het grote aantal vrouwen onder de deelnemers, waaronder ook Velocity Ladies Eindhoven (zie foto) die de 115km-tocht zonder malheur volbrachten. De route van de 115 Km is hier op een kaart te zien. Een kwartet vrouwen van onze ToerClub (zie foto) fietsten vrolijk en blij de 50km-tocht (zie kaart) en beleefden veel plezier op de route Nuenen-Vlierden vice versa.
De 85 kilometer ging richting Oisterwijk, en als pauzeplaats werd gebruik gemaakt van Den Heijkant of Boshuis Venkraai.
De 85 Km route is hier op een kaart te zien. De 150 Km die hier op een kaart te zien is, ging nog verder naar Kaatsheuvel en maakte een lus om Waalwijk heen.

De deelnemers waren vol lof over de fietsvriendelijke routes door het mooie Brabantse landschap. Na de terugkomst bleef het nog tot laat in de middag gezellig op het ruime terras bij clubhuis Schafrath.

Klik hier voor de fotoreportage