Vrijwilligers gevraagd voor Fietsmaatjes Nuenen

Fietsmaatjes Nuenen

Fietsmaatjes Nuenen.nl is een stichting  die zich inzet om mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking  in onze maatschappij actief te blijven betrekken, doordat vrijwilligers met hen gaan fietsen in ons mooie dorp, kernen en regio.
Fietsmaatjes Nuenen is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Dit kunnen ouderen, mensen met een beperking of tijdelijke blessure zijn. Zij, de “gasten”, fietsen samen met een vrijwilliger op een duofiets met een elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn eigen tempo als hij dat wil.  

Door Fietsmaatjes komen mensen met een beperking vaker buiten, zijn ze meer in beweging en hebben ze meer sociale contacten en activiteiten.

Na een succesvolle start in2020 bezit de stichting Fietsmaatjes Nuenen.nl een viertal duofietsen en een rolstoelfiets, mede dankzij donaties en giften van de gemeente, sponsoren, maatschappelijke fondsen en particulieren.

Vanwege de grote vraag om gebruik te mogen maken van de duofiets en de rolstoelfiets is onze stichting op zoek naar vrijwilligers om samen met onze “gasten” onze mooie omgeving te verkennen.

Als vrijwilliger fietst u met een “gast” en samen kiest u een tijdstip en route uit voordat u een optie neemt op een van de vier duofietsen of de rolstoelfiets.

Indien u zich meldt als vrijwilliger wordt u uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met een van onze coördinatoren waarin nadere informatie zal worden verschaft.
 Nadien gaat hij of zij met u een proefrit maken. Voor u zal een VOG worden aangevraagd.

Enkele reacties van onze vrijwilligers:

Kleinzoon fietst met opa, gezellig een blokje om!
•    Ik vind het fijn om met opa te kunnen fietsen en op deze manier contact te hebben.

•    "Ik vertel van alles over de omgeving. De tijd die ik erin steek is het dubbel en dwars waard en hoop dit nog jaren te kunnen doen".

•    “Ik word als ik buiten beweeg sámen met iemand die er ook blij van wordt.
    Samen de stad, het bos of een knooppuntenroute verkennen met een duofiets!”

Indien u interesse heeft kunt u bellen met 06-22776595 of mailen naar info@fietsmaatjesnuenen.nl

De stichting Fietsmaatjes Nuenen rekent op uw medewerking om onze doelgroep veel plezierige ritten te kunnen bezorgen in onze mooie regio.

Kijk ook op: https://www.fietsmaatjesnuenen.nl