TC Nuenen ondersteunt VVN

2022_VVN

Het is inmiddels een jarenlange traditie.
Een aantal TCN-leden ondersteund, als vrijwilliger, het verkeersexamen dat georganiseerd wordt door VVN (veilig verkeer Nederland).
Op woensdag 13 april was het weer zover, 's-morgens om 8.15 stonden 5 TCN-ers paraat op de parkeerplaats bij sportpark de Lissevoort.
Het is fris, maar de voorspellingen zijn redelijk goed, het blijft voorlopig droog, en dat is prettig voor ons maar vooral voor de vele kinderen, de deelnemers.
Als alles in gereedheid is gebracht, neemt ieder zijn positie in; Henri en Neel controleren de fietsen van de deelnemers, na goedkeuring voorziet Henk hen vervolgens van een hesje met nummer en Hans en Harrie maken een geruststellend praatje om vervolgens het startsein te geven.
Klokslag 8.45 gaat de eerste deelnemer van start, hij heeft er zin in en is niet zenuwachtig, zegt ie.
Elke deelnemer rijdt een vast rondje van 5 km door Nuenen dat is aangegeven middels bordjes.
Er zijn diverse punten in de route waar goed moet worden opgelet. Rechts heeft voorrang, hand uitsteken, over de schouder kijken, enz. En dan ook nog al die controles onderweg, dus maar goed opletten. Best moeilijk maar de meeste kinderen zijn toch vrij ontspannen en zij ontzettend doen allen goed hun best. Dat geldt overigens ook voor andere weggebruikers. Binnen het zicht van de diverse controleposten gedragen die zich ook geheel volgens de geleerde regels, moeten we toch maar eens vaker doen.
In totaal ondergaan 315 kinderen de test, afkomstig van de groepen 7 + 8 van 6 Nuenense basisscholen. Na afloop was er sprake van een heel goed resultaat, 313 kinderen mochten het verkeersdiploma in ontvangst nemen, 2 helaas niet, zij waren door rood gereden.
Ondanks een goed verloop en een goede samenwerking onderling was het toch enigszins stilletjes
op de startplaats die werd bemand door onze TCN-ers. Dat kon ook niet anders, een van onze vaste vrijwilligers moest op genoemde dag helaas verstek laten gaan vanwege ziekte, zijn naam Willie Hoens. Hopelijk is hij de volgende keer weer van de partij.