Overslaan en naar de inhoud gaan

Achterhoek 2023

Achterhoek 2023

Vrijdag 7 juli vertrok een bont gezelschap toerfietsers richting de Achterhoek voor een onvergetelijk weekend. Een weekend waarin Max en Annemiek wéér wonnen en het kabinet wéér viel.

Na het maken van de groepsfoto door Peter Linders bij het van Goghmonument vertrokken we in 2 groepen richting de Achterhoek. Het KNMI had een zonnig weekend voorspeld met temperaturen boven de 30 graden. Rustig tempo en voldoende drinken was ons geadviseerd. Het laatste advies had iedereen wel onthouden, dat eerste betwijfel ik.

Na 138 km kwamen we aan op onze locatie, Beusinck groepsaccommodatie in Lievelde. Op het spiksplinternieuwe terras werden de dorstige kelen gesmeerd. Voor Dick was deze rit toch te inspannend maar gelukkig kon hij na een pauze de tocht weer hervatten.

Na een goed ontbijt kon men zaterdag kiezen voor een korte of lange route. Routes over mooie wegen door een verrassend landschap met hier en daar een gravelpad. Helaas ontbrak dit jaar een monteur in ons gezelschap en moest John na een locale fietsenwinkel. Daar werd het krakende wiel meteen gerepareerd en dat bespaarde hem een ritje naar Nuenen.

We werden dit jaar vergezeld door een locale renner uit Lochem. Van hem kregen we tips voor locale bezienswaardigheden zoals de Zwarte Cross. Sommige zullen hem wel herkennen van de foto’s.

Ook zondag konden we weer kiezen voor een korte en langere route. Kitty had te veel last van haar knie en kon echt niet meer verder fietsen (‘sterkte Kitty'). Hans had zich onbewust aangesloten bij de verkeerde groep en Kees hebben ze nog uit moeten graven op de Holterberg (hier zijn helaas geen beelden van). Ik betwijfel of de lokale bevolking aan onze shirts kon zien waar wij vandaan kwamen. Wolfpack-Zeeland cycling team-Ruhrhof- Hurkmans-Dutch Dynamite Lions-De Paasberg-Vuelta-Brabant Water en……TC Nuenen. En dan ben ik en ongetwijfeld nog een paar vergeten.

Maandag weer richting Nuenen. De pauze was gepland in Kevelaer volgens het draaiboek. De groep van Robbert is om onduidelijke redenen nooit in Kevelaer geweest. En omdat de veerboot Bischlich-Kanten niet op maandag vaart en de meeste niet konden zwemmen moesten we 20 km extra fietsen (puntje voor de evaluatie). Gelukkig waren we op tijd terug in Nuenen om nog een rondje over de kermis te doen.

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend in een ‘nieuwe’ omgeving.
Gezellig, inspannend, ontspannend, goede ambiance. Frank en Robbert, namens allen mag ik jullie bedanken voor de organisatie.

Geert van Rooij

Klik hier voor de foto's