Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslagen Toertochten

Led-red.gifBevrijdingsvuur ophalen in Eindhoven

23 september 2022 : TCN haalt Bevrijdingsvuur op

Ter gelegenheid van de 78e verjaardag van de Bevrijding van Nuenen is onze club wederom gevraagd om het bevrijdingsvuur in Eindhoven op te halen. En natuurlijk doen we graag mee aan aan deze traditionele rit.       
Deze keer was het nog leuker omdat we op de heenweg een geweldige escorte kregen van 25 oude legervoertuigen.       
Daarbij enkele motorrijders die voor een onbelemmerde doorgang zorgden door alle wegen af te zetten. En dat nog wel in de spits met alle drukte vandien.

Heel fijn, veilig en leuk. Zo voelen dus de echte profs zich als ze een koers rijden. Gelukkig lag ons tempo niet op prof-niveau en konden we in echte ouderwetse benzine- en dieseldampen achter de jeep naar Eindhoven.       
Deze keer niet naar het Stadhuisplein waar normaal het Bevrijdingsvuur brandt, door de huidige gassituatie dit jaar geen fakkel daar, maar naar de Catherinakerk. Eigenlijk een veel leukere lokatie want meer belangstelling van winkelend publiek.       
Ook onderweg staan veel mensen naar onze colonne te kijken.       
In Nuenen waren we 1 uur te vroeg, de mis in de kerk moest nog beginnen. Geen probleem : Schafrath lag op loopafstand van de pauzeplaats en daar hebben we ons moed ingedronken voor de laatste 300 meter naar het Klooster waar het vuur overhandigd werd aan de burgermeester. Na afloop hebben we de hersteldrankjes ook maar bij ons stamcafe       
annex clublokaal genomen.       
Dank aan de 13 leden die aanwezig waren bij dit mooie en zinvolle evenement.

Maarten

Klik hier voor alle foto's

 

Led-red.gifLange tocht Groep 26 naar FDDB

Op 28 augustus was het zo ver.       
De lang verwachtte tocht van groep 26 ging door.       
In 2020 was deze tocht al gepland, maar door Corona werd dit uitgesteld.       
Zondagmorgen om 08:00 werd er verzameld bij het Klooster.       
Met 11 personen gingen we fietsen door de Bomen. Vanuit Nuenen een tocht van 125 kilometer.       
Neel en Anton gingen echter ook mee met de bedoeling om ergens onderweg om te draaien. We vertrokken in Nuenen richting Hulst, daar kon Rinus nog aansluiten.       
Na een mooie tocht met veel bosrijke wegen en paden kwamen we rond 10:15 aan bij Fietsen door de Bomen in de Belgische gemeente Eksel.       
Het fietspad hier is een grote cirkel die op bijna 1000 palen gezet is en die 10 meter de lucht in gaat. De totale lengte van het fietspad is 700 meter. Van Cees van Keulen hoorde ik dat al dit ijzerwerk is geleverd door Smulders uit Gerwen.

FDDB

Na deze een paar keer gefietst te hebben was het tijd voor koffie. Een goede plek hiervoor vonden we bij camping De Lage Kempen, een paar kilometer verderop. Nadat iedereen was voorzien van koffie ging het al snel weer verder.       
Deze regio in België heet Bosland en dat bleek ook wel door de vele mooie wegen die we reden om naar de 2e stop te rijden in Sint Huibrechts Lille.       
Hier bleek Cafe de Klok echter gesloten. Doorrijden dus, naar Hamont.       
Daar was nog  niets te beleven, cafe’s gingen om 14:00 pas open.       
Dan maar een pauze in Soerendonk, dat was nog ongeveer 10 kilometer.       
Hier vonden we een mooie plek bij de Bout. Met de teller bijna op 100 kilometer werd het tijd voor de 2e pauze. Degenen die wilden konden hier ook een hapje eten, en dat ging er bij de meesten wel in.       
Na een heerlijke lunch kwam het laatste stuk. Na nog ongeveer 25 kilometer kwamen we aan in Nuenen en stond de teller op 125 kilometer, en de klok op half drie.

Omdat de tocht zoveel mooie wegen bevat is deze onlangs ook toegevoegd aan de GPS routes die op onze website te vinden zijn.       
Hier is een kaart te zien van de gereden tocht.

Klik hier om de foto's te zien.

Hans, Gerard, Wim, Willemijn, Astrid, Monique, Rinus, Wim, Harrie, Tiny bedankt. Het was een mooie dag.


Huub Strijbos

 

Led-red.gifZeeland tocht 2022

Het was voor de deelnemers zeer de moeite waard om op 8 juli te verzamelen bij de Clemens kerk om de fietstocht naar Zeeland te ondernemen. De bagage en proviand was een dag van tevoren al verzameld zodat deze door Mario, die zich had opgeofferd om te chauffeuren met de auto kon worden meegenomen. Coen had voor dit weekeind wederom zijn bus beschikbaar gesteld waarvoor dank. Zonder bus wordt een dergelijke onderneming een stuk moeilijker en kostbaarder.

De heenreis verliep soepel en bijna zonder tegenslagen, Vincent vond het zo nodig om een dubbele flikflak te maken met de fiets omdat een niet oplettende voetganger zonder te kijken overstak. Gelukkig viel de schade zowel bij Vincent als de fiets mee zodat hij de reis kon vervolgen. Er waren twee groepen gecreëerd zodat er een goede verdeling was qua sterkte van de diversen renners.       
We waren al vlug op onze lunchlocatie waar Frank al had gereserveerd zodat alles was geregeld voor de lunch.

Hierna werd de heenreis vervolgd en werd het vlakke parcours naarmate het bereiken van de kust geconfronteerd met een stevige wind.  Gezien de fitheid van onze ploeg was ook dit geen enkel probleem en werd er met enige regelmaat kop over kop doorgereden.

Eenmaal aangekomen op ons onderkomen ‘’Flaauwershof ‘’ was iedereen direct enthousiast. Deze locatie lag schitterend omgeven door een uitzonderlijke mooie natuur aan de dijk van de Oosterschelde. Dit had echter ook zijn nadelen want we moesten echter 5 kilometer lopen om in het centrum van Zierikzee een hapje te gaan eten onder het genot van een alcoholische versnapering. Uitzonderingen daargelaten want volgens diversen deelnemers is fietsen en lopen geen goede combinatie en gingen zij dus met de bus.       
        
Gelukkig had onze chef-kok coureur John goed zijn huiswerk gemaakt en had alles na behoren ingekocht zodat we niets te kort kwamen. Dagelijks werd er  een goed ontbijt verzorgd en in de eerste  avond een geweldige maaltijd geserveerd waar menig chef-kok jaloers op zou zijn. De tweede dag was een geweldige BBQ geregeld met een grote diversiteit aan vlees, vis en salades. Wat we de derde dag hebben gegeten volgt later in dit verslag.

De verdeling van de slaapkamers was al vlug geregeld en uit voorafgaande uitjes wist iedereen dat ze niet bij Kees op de kamer wilde liggen. Mijn god wat kan die snurken, dat zijn geen stille nachten kan ik jullie verzekeren vandaar dat Kees de privileges had om hele kamer met zich zelf te delen.

Er waren voor dit weekeind door Frank en Robbert wederom geweldige routes uitgezet met een geweldige omgeving afwisselend van bosrijke landschappen en vergezichten over zee die we niet snel zullen vergeten. Er werd met enige regelmaat gestopt voor koffie met gebak en niet te vergeten de overheerlijke kibbeling.

Tijdens de avonduren na het eten werd onder het genot van een bierke en een wijntje de dag geëvalueerd en werd er smakelijk gelachen om diversen moppen en anekdotes. Binnen onze gelederen hadden we met Vincent ook nog een geweldige quizmaster voorhanden die een hele leuke pub-quiz had georganiseerd.

Het laatste avondmaal werd genuttigd in een Portugees restaurant in Zierikzee, tja ge moet er maar opkomen he,’’Portugees in Zierikzee’’ We gingen dus te voet naar Zierikzee (phoe phoe 5 km) waar het restaurant was gereserveerd om een Portugese maaltijd te nuttigen . Over de kwaliteit van dit menu had menigeen zijn oordeel maar wat wil je als je de voorafgaande dagen bent verwent door onze eigen chef-kok.       
Mede hierdoor is er unaniem besloten dat John de volgende keer drie avonden zijn kunsten vertoond.

Na een goede nachtrust en een goed verzorgd ontbijt werd de terugreis naar Nuenen ingezet met de wind in de rug.       
Eenmaal aangekomen in Nuenen is dit fietsweekeind gezamenlijk afgesloten op het terras van de Stam in Gerwen en zijn er nog diversen verhalen de revue gepasseerd.

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de deelname van dit gezellige en sportieve weekeind.       
Complimenten naar de organisatie en verzorging.

Met sportieve groeten,       
Matje van Bragt

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor een film