Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslagen Toertochten

Led-red.gifLange Tocht groep 26 naar Kevelaer

Pontje bij Vierlingsbeek

door Huub Strijbos
Op 3 september gingen we van start voor de 2e editie van de Lange Tocht van Groep 26.
Gingen we vorig jaar Fietsen door de Bomen, dit jaar gingen we Fietsen door het Museum.

De bestemming dit jaar was Kevelaer in Duitsland.
Natuurlijk was het verzamelpunt het Klooster en daar vertrokken we om 8:00 uur.
Er was in ieder geval animo voor deze rit want we vertrokken met een groep van 14 personen, waaronder 2 dames.
We gingen richting Mierlo, maar we kregen al snel te zien dat de brug bij de Cuijt afgesloten was voor alle verkeer. Dus omrijden via Brandevoort. Een stukje omrijden, maar al snel zaten we weer op de originele route.
Via Asten en Vlierden gingen we naar Griendtsveen.

Omdat de heenroute naar Kevelaer 80 Km was, hadden we besloten om op de heenweg een korte pauze in te lassen voor een banaan of iets anders. De bedoeling was om dit te doen bij het Verzetsmonument aan de Griendtveenseweg tussen Griendtsveen en America.
Bij het uitrijden van Griendtsveen bleek al snel dat ook deze weg was afgesloten, en de tweede omleiding was een feit.
Met een omweg kwamen we toch uit in America, en besloten we om daar even te stoppen op het kerkplein.
Na 10 minuten weer verder en via Castenray en Meerlo kwamen we in Blitterswijk, het dorp van Wout Poels, maar hij was niet thuis, fietsen in Spanje of zoiets.
Bij Well de Maas over en al snel waren we op Duits grondgebied. Hier fietsten we over het terrein van Weeze Airport en even later kwamen we aan in Kevelaer.
Ik was hier wel eens geweest met een groep TCN-ers op een doordeweekse dag maar op een zondag is het toch een stuk drukker.
We moesten dus ook even zoeken voordat we een terras hadden waar we allemaal terecht konden.
Daar smaakte de Kaffee mit Kuchen voortreffelijk. 
Zelfs een processie kwam bij onze pauze voorbij, alleen maar om het ons naar de zin te maken.

Toen begon de terugweg. Die ging over dezelfde grensovergang als de heenweg, maar daarna een stukje meer naar het noorden, richting Nieuw Bergen.
Na Nieuw Bergen en Bergen kwamen we uit bij de Maas. Deze keer geen brug maar een pontje.
Deze zette ons de Maas over en waren we in Vierlingsbeek. Na nog een stukje fietsen kwam Overloon in zicht.
Hier ging het fietspad eerst nog even door het Oorlogsmuseum, waar we allerlei voertuigen en een vliegtuig uit de oorlog konden bewonderen.
Al snel was besloten om dit ook eens in te plannen in een zondagsrit, want Overloon op een zondagmorgen is goed te doen.
Na het museum was er genoeg plaats om even te zitten bij eetcafé Museumzicht.
Wat eten en drinken ging er goed in. 
Hierna had iedereen weer genoeg energie opgeslagen voor het laatste stuk, en dat ging via Vredepeel, Bakel en Aarle-Rixtel terug naar Nuenen.

Rond half vijf meldden we ons bij Schafrath en stond de teller op 150 Km.
150 Km was voor iedereen te doen, tenminste zo leek het.

Vorig jaar Fietsen door de Bomen.
Dit jaar Fietsen door het Museum.
Volgend jaar misschien Fietsen door het Water? Dat is ongeveer even ver.

We gaan het zien.
 

 

Led-red.gifAchterhoek 2023

Achterhoek 2023

Vrijdag 7 juli vertrok een bont gezelschap toerfietsers richting de Achterhoek voor een onvergetelijk weekend. Een weekend waarin Max en Annemiek wéér wonnen en het kabinet wéér viel.

Na het maken van de groepsfoto door Peter Linders bij het van Goghmonument vertrokken we in 2 groepen richting de Achterhoek. Het KNMI had een zonnig weekend voorspeld met temperaturen boven de 30 graden. Rustig tempo en voldoende drinken was ons geadviseerd. Het laatste advies had iedereen wel onthouden, dat eerste betwijfel ik.

Na 138 km kwamen we aan op onze locatie, Beusinck groepsaccommodatie in Lievelde. Op het spiksplinternieuwe terras werden de dorstige kelen gesmeerd. Voor Dick was deze rit toch te inspannend maar gelukkig kon hij na een pauze de tocht weer hervatten.

Na een goed ontbijt kon men zaterdag kiezen voor een korte of lange route. Routes over mooie wegen door een verrassend landschap met hier en daar een gravelpad. Helaas ontbrak dit jaar een monteur in ons gezelschap en moest John na een locale fietsenwinkel. Daar werd het krakende wiel meteen gerepareerd en dat bespaarde hem een ritje naar Nuenen.

We werden dit jaar vergezeld door een locale renner uit Lochem. Van hem kregen we tips voor locale bezienswaardigheden zoals de Zwarte Cross. Sommige zullen hem wel herkennen van de foto’s.

Ook zondag konden we weer kiezen voor een korte en langere route. Kitty had te veel last van haar knie en kon echt niet meer verder fietsen (‘sterkte Kitty'). Hans had zich onbewust aangesloten bij de verkeerde groep en Kees hebben ze nog uit moeten graven op de Holterberg (hier zijn helaas geen beelden van). Ik betwijfel of de lokale bevolking aan onze shirts kon zien waar wij vandaan kwamen. Wolfpack-Zeeland cycling team-Ruhrhof- Hurkmans-Dutch Dynamite Lions-De Paasberg-Vuelta-Brabant Water en……TC Nuenen. En dan ben ik en ongetwijfeld nog een paar vergeten.

Maandag weer richting Nuenen. De pauze was gepland in Kevelaer volgens het draaiboek. De groep van Robbert is om onduidelijke redenen nooit in Kevelaer geweest. En omdat de veerboot Bischlich-Kanten niet op maandag vaart en de meeste niet konden zwemmen moesten we 20 km extra fietsen (puntje voor de evaluatie). Gelukkig waren we op tijd terug in Nuenen om nog een rondje over de kermis te doen.

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend in een ‘nieuwe’ omgeving.
Gezellig, inspannend, ontspannend, goede ambiance. Frank en Robbert, namens allen mag ik jullie bedanken voor de organisatie.

Geert van Rooij

 

Led-red.gifvan Gogh Clubrit 2023

Na jaren de Van Goghtoertocht te hebben georganiseerd, is vorig jaar besloten om er een eigen clubrit van te maken, zonder externe fietsers. De deelnemers-aantallen aan de Van Goghtocht liepen zodanig terug dat voortzetting geen zin meer had. Het alternatief : een aangekleedde clubrit in plaats van de Lentetocht en de Van Goghtocht. Zo gezegd, zo gedaan. Budget door de TTC gevraagd en uiteraard toegekend. Onze vaste huiskamer Schafrath bezocht voor de catering, Theo verzocht een 3-tal routes te verzinnen, wat hij natuurlijk graag deed en een datum gepland.  

van Gogh Clubrit 2023

Na wat vijven en zessen werd dat zondag 2 juli. Een hele fijne datum want het weer zou perfect worden. De voorspelling kwam uit en vanaf zondagochtend 8 uur vertrokken diverse groepen voor hun rit. Allereerst groep 26 voor hun 100 km, en de groep voor de langste afstand van 125km. Om half negen de 100 en om half tien de 75 km. Ondertussen waren de ATB’ers aan hun eigen ronde begonnen in de bossen. We hebben de leden niet geteld, schattingen lopen uiteen tussen de 50 en 70. Een heel mooie opkomst. De routes van Theo waren uitstekend, richting Belgisch Limburg, over mooie en rustige wegen. Voorzover bekend was er slechts 1 pechgeval, een afgebroken derailleur van Tsjeard, hij kon rustig met de auto opgehaald worden en gewassen en gestreken op het terras aansluiten. Consumptiebonnen werden uitgedeeld ,wat niemand vervelend vond, en onze commerciele man Robert had gezorgd voor sponsoring door Schafrath van vele schalen snacks. Hiervoor danken wij hen natuurlijk van harte.  Onder een heerlijk zonnetje werden de nodige sterke verhalen verteld, clubleden die monsterafstanden naar Rome, Napels, en halverwege Santiago gefietst hebben,  wisselden ervaringen uit, enzovoort. Kortom, een erg geslaagde dag die we vast en zeker gaan herhalen. Nogmaals dank aan onze TTC en Theo voor de routes en onze gastheren van cafe Schafrath.

Maarten

Klik hier voor de foto's 
 

Led-red.gifBevrijdingsvuur ophalen in Eindhoven

23 september 2022 : TCN haalt Bevrijdingsvuur op

Ter gelegenheid van de 78e verjaardag van de Bevrijding van Nuenen is onze club wederom gevraagd om het bevrijdingsvuur in Eindhoven op te halen. En natuurlijk doen we graag mee aan aan deze traditionele rit.         
Deze keer was het nog leuker omdat we op de heenweg een geweldige escorte kregen van 25 oude legervoertuigen.         
Daarbij enkele motorrijders die voor een onbelemmerde doorgang zorgden door alle wegen af te zetten. En dat nog wel in de spits met alle drukte vandien.

Heel fijn, veilig en leuk. Zo voelen dus de echte profs zich als ze een koers rijden. Gelukkig lag ons tempo niet op prof-niveau en konden we in echte ouderwetse benzine- en dieseldampen achter de jeep naar Eindhoven.         
Deze keer niet naar het Stadhuisplein waar normaal het Bevrijdingsvuur brandt, door de huidige gassituatie dit jaar geen fakkel daar, maar naar de Catherinakerk. Eigenlijk een veel leukere lokatie want meer belangstelling van winkelend publiek.         
Ook onderweg staan veel mensen naar onze colonne te kijken.         
In Nuenen waren we 1 uur te vroeg, de mis in de kerk moest nog beginnen. Geen probleem : Schafrath lag op loopafstand van de pauzeplaats en daar hebben we ons moed ingedronken voor de laatste 300 meter naar het Klooster waar het vuur overhandigd werd aan de burgermeester. Na afloop hebben we de hersteldrankjes ook maar bij ons stamcafe         
annex clublokaal genomen.         
Dank aan de 13 leden die aanwezig waren bij dit mooie en zinvolle evenement.

Maarten

Klik hier voor alle foto's

 

Led-red.gifLange tocht Groep 26 naar FDDB

Op 28 augustus was het zo ver.         
De lang verwachtte tocht van groep 26 ging door.         
In 2020 was deze tocht al gepland, maar door Corona werd dit uitgesteld.         
Zondagmorgen om 08:00 werd er verzameld bij het Klooster.         
Met 11 personen gingen we fietsen door de Bomen. Vanuit Nuenen een tocht van 125 kilometer.         
Neel en Anton gingen echter ook mee met de bedoeling om ergens onderweg om te draaien. We vertrokken in Nuenen richting Hulst, daar kon Rinus nog aansluiten.         
Na een mooie tocht met veel bosrijke wegen en paden kwamen we rond 10:15 aan bij Fietsen door de Bomen in de Belgische gemeente Eksel.         
Het fietspad hier is een grote cirkel die op bijna 1000 palen gezet is en die 10 meter de lucht in gaat. De totale lengte van het fietspad is 700 meter. Van Cees van Keulen hoorde ik dat al dit ijzerwerk is geleverd door Smulders uit Gerwen.

FDDB

Na deze een paar keer gefietst te hebben was het tijd voor koffie. Een goede plek hiervoor vonden we bij camping De Lage Kempen, een paar kilometer verderop. Nadat iedereen was voorzien van koffie ging het al snel weer verder.         
Deze regio in België heet Bosland en dat bleek ook wel door de vele mooie wegen die we reden om naar de 2e stop te rijden in Sint Huibrechts Lille.         
Hier bleek Cafe de Klok echter gesloten. Doorrijden dus, naar Hamont.         
Daar was nog  niets te beleven, cafe’s gingen om 14:00 pas open.         
Dan maar een pauze in Soerendonk, dat was nog ongeveer 10 kilometer.         
Hier vonden we een mooie plek bij de Bout. Met de teller bijna op 100 kilometer werd het tijd voor de 2e pauze. Degenen die wilden konden hier ook een hapje eten, en dat ging er bij de meesten wel in.         
Na een heerlijke lunch kwam het laatste stuk. Na nog ongeveer 25 kilometer kwamen we aan in Nuenen en stond de teller op 125 kilometer, en de klok op half drie.

Omdat de tocht zoveel mooie wegen bevat is deze onlangs ook toegevoegd aan de GPS routes die op onze website te vinden zijn.         
Hier is een kaart te zien van de gereden tocht.

Klik hier om de foto's te zien.

Hans, Gerard, Wim, Willemijn, Astrid, Monique, Rinus, Wim, Harrie, Tiny bedankt. Het was een mooie dag.


Huub Strijbos