Clubkleding
Kledingverkoop gaat via de webwinkel
Het voorjaar van 2017 zijn wij overgestapt naar kledingverkoop via de webwinkel van onze leverancier Balans. We wilden met de tijd mee en konden zo ook het voorraadrisico en het werken met contant geld zoveel mogelijk beperken.
De leden kunnen via een blauwe knop rechts op deze website naar de webwinkel van Balans. Daar is dan ons complete assortiment te vinden. Via het bekende ‘winkelwagentje’ kan het besteltraject worden afgerond.
We beperken het aantal productie-orders bij Balans tot twee per jaar. We plaatsen op zowel 15 februari als 15 oktober een order. De webwinkel blijft overigens wel het hele jaar open. Mochten er tussentijds aanmerkelijk veel bestellingen binnen komen, dan wordt een extra order geplaatst.
De kledingcommissie.
Vernieuwd ontwerp en verbeterde kwaliteit kleding Toerclub Nuenen
Sinds 2016 ziet het shirt van Toerclub Nuenen er anders uit.
Het is moderner en toch goed passend bij de "oude" kleding. Het draagcomfort is uitstekend en de pasvorm gewoon lekker.
Clubkleding bestellen
Voor ons volledige kledingassortiment en de prijzen kun je naar de Webwinkel.
Kleding beheer | Martijn van Moorsel en Tanja van Zon |
Adres | Wout van de Waterlaan 8, 5674 XP Gerwen |
Telefoon | 040-2844890 |
Afhalen van kleding | Vooraf even bellen. |
ATB Kleding
Nieuw ATB-shirt TC Nuenen.
Op vele verzoek heeft het Bestuur van TC Nuenen in het voorjaar van 2018 groen licht gegeven om een apart TC Nuenen ATB shirt te ontwerpen. Hierdoor hopen wij meer eenheid van tenue te creëren.
In samenspraak met de Kledingcommissie heeft de ATB-commissie besloten om het huidige ontwerp van het officiële TC Nuenen shirt intact te laten. Alléén is gekozen voor een zwarte achtergrond.
Er is gekozen voor een wielershirt van Balanssport met korte mouwen, voorzien van een rits in de achterzak en een blinde rits aan de voorkant, alléén is dit shirt behandeld met Polygiene®.
Polygiene zorgt ervoor dat er geen onaangename zweetgeurtjes meer ontstaan tijdens het fietsen en/of sporten. Op dit moment wordt deze behandeling toegepast bij 90% van de merk sportkleding.
Dit shirt is ook opgenomen in de Webwinkel van TC Nuenen
De maatvoering is gelijk aan de huidige kledinglijn van TC Nuenen. Uiteraard is het ATB-shirt ook verkrijgbaar in damesmaten.
De Kledingcommissie
Onderhoud wielerkleding
De 10 Geboden om uw sportkledij goed te onderhouden

Om van uw sportkleding zolang mogelijk te genieten vindt u hier een paar eenvoudige regels voor het onderhoud ervan. Hier zijn enkele van onze tips om u te helpen het meeste uit uw sportkledij te halen.
1. Na elk gebruik je kleding wassen
Wassen voor het eerste gebruik wordt aanbevolen. Dan moet er een gewoonte worden van gemaakt om uw sportkleding snel na elk gebruik te wassen. Dit maakt het mogelijk om snel het opgeslagen zweet in de vezels te verwijderen de stoffen zullen dan minder snel verouderen. Maak er zeker geen gewoonte van om vuile was in een sporttas te laten zitten, in een wasmand, of erger nog, in een plastic zak.
2. 30 ° niet overschrijden
De technische kledingstukken worden vervaardigd uit synthetische vezels zoals polyester of polyamide. Deze materialen verslechteren sneller als deze gewassen worden in te heet water. De temperatuur mag de 30 ° zeker niet overschrijden.
3. Opgepast met klittenband, ritsen en andere voorwerpen
Als je een paar handschoenen of overschoenen met klittenband in de wasmachine wilt reinigen zorg er steeds voor dat hun klittenbanden gesloten zijn zodat ze niet in contact komen met uw kleding. Zij kunnen schade toebrengen aan delen van een kledingstuk. Hetzelfde geldt voor de ritsen, deze dienen dicht te zijn. Voorwerpen die in zakken achterblijven kunnen eveneens beschadigingen veroorzaken.
4. Gewone kledij en sportkledij dienen apart in de machine gewassen
Uw sportkledij dient u apart te wassen van andere kledij dit om beschadigingen te voorkomen.
5. De kleuren- en witte was dient te worden gescheiden
Voor sport kleding, net als de andere, is het altijd raadzaam de witte en gekleurde kledij om deze apart wassen om de mogelijkheid van verkleuring en aanslag te voorkomen.
6. Voor u de was in de machine plaatst dient u de kledingstukken binnenste buiten te keren
Indien uw kleding samen gewrongen wordt in de trommel van de machine versnelt dit de slijtage van het weefsel. Bij het binnenste buiten wassen van een fiets pak, atletiek kledij of andere sportkleding behoud het langer zijn technische eigenschappen .
7. Voorwas
Sommige delen van een kledingstuk, zoals de hals van een trui, bijvoorbeeld wordt gemakkelijker vuil dan andere delen. Een kleine inspectie vóór de was kan aanbevolen zijn. Een voorwas met een beetje zeep zal helpen voor het behoudt van zijn kwaliteit.
8. Gebruik een milde detergent
Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor sportkleding. Zorg ervoor dat het wasmiddel dat u gebruikt geen bleekmiddelen bevatten, dit is minder schadelijk voor technische weefsels.
9. Gebruik geen wasverzachter
Wasverzachters verslechteren het ademen van de stof, het verstopt de microporiën. Het is niet aan te raden om het te gebruiken om je sport outfit wassen. Een polyester kledingstuk gewassen met een wasverzachter verliest zijn effectiviteit en neemt minder zweet op.
10. Gebruik liever de waslijn om te drogen
Naast het geven van een onaangename geur aan het kledingstuk, geeft een droger een statische vervorming onder invloed van hoge temperaturen. Bij voorkeur wordt de sportkledij gedroogd op een waslijn buiten bij voorkeur zonder het uitrekken van de kledij.
Probeer deze raadgevingen op te volgen en u zult nog lang plezier beleven aan uw sportkledij.
Onze Kledingcommissie kan zich geheel vinden in deze wasvoorschriften.
Algemeen:
- Advies om een windbreker (body) één maat kleiner te nemen, vaak blijkt namelijk dat de bovenkleding deels wordt weggelaten, waardoor de windbreker te groot is en bij de mouwen open gaat staan.
- De handschoentjes zodanig uittrekken dat de klittenband niet op de stof komt; dat zou daar anders “pluis” kunnen veroorzaken.
Wasvoorschriften:
- Handelen zoals vermeld op het label.
- Fietskleding binnenste buiten keren.
- Geen klitteband handschoentjes en scherpe voorwerpen bij de fietskleding meewassen, dit kan "pluis" op de kleding veroorzaken.
- Gebruik geen Dash en geen chloorhoudende middelen. Persil kan wel, bij voorkeur vloeibare middelen.
- Temperatuur 30 graden, i.v.m. aantasting van ritsen en elastieken.
- Niet in de droogtrommel.
Het Clubshirt
Ongeveer één jaar na de oprichting van onze vereniging kregen we door de komst van ons eigen clubshirt voor de buitenwereld een gezicht. Om precies te zijn was dit aan het begin van het fietsseizoen van 1997, nu ongeveer 15 jaar geleden. Inmiddels zijn we in heinde en verre bekend, en valt ons clubshirt niet meer weg te denken uit onze contreien. Aan de basis van het clubshirt stonden Anton van de Berg, Sjef Kisters, Martijn van Moorsel, Ad van de Scheur en Gerard van de Ven. Zij vormden samen de eerste kledingcommissie die ergens medio oktober 1996 de opdracht kreeg een clubshirt te ontwikkelen voor onze toerclub. Een uiterst leuke en uitdagende taak. De kledingcommissie werd later bemenst door Wim Reijnen, Tiny Dommels, Martien van den Biggelaar, Carmen van Dommelen en Marja Schrurs. De huidige samenstelling van de commissie is elders op onze website terug te vinden.
Ontwerp
Met een blanco lei werd gestart met een bijeenkomst in Cafe-Zaal Apollo (nu Restaurant Comigo), toen nog de uitvalbasis van de startende vereniging. De commissie ging erg voortvarend te werk en [1e ontwerp TCN clubshirt] het clubshirt begon al snel gestalte te krijgen. Omdat we destijds geen startkapitaal hadden is al direct Rabobank op het shirt gekomen. Naast de sponsoring werd door ons het ontwerp van de Rabobank wielerploeg gebruikt als voorbeeld voor ons shirt. Als je goed kijkt kun je dit nog terugzien. Een paar kleine aanpassingen en de opvallende kleuren maakte een heel ander shirt. Bij de sponsor is het nooit opgevallen, althans een schadeclaim is uitgebleven. Ook werd de Van Gogh-Zon op creatieve wijze ingepast en het clubshirt was geboren. Je kunt twisten over de schoonheid hiervan, maar belangrijker is dat we een sterk beeld van de vereniging hebben weten te vormen. Of je het nu mooi vindt, of niet, het blijft een opvallend shirt.
Uit een ledenraadpleging in 2011 is ondermeer naar voren gekomen dat ruim de helft vindt dat het ontwerp van de kleding van TC Nuenen niet aan revisie of verbetering toe was. Zou echter toch tot revisie of verbetering worden besloten dan vond 2/3 dat er geen compleet nieuw ontwerp hoefde te komen. Ons lid Frank Creemers is er in 2015 in geslaagd om met een ontwerp te komen dat aan de gestelde voorwaarden voldeed. Vanaf 2016, met de overgang naar leverancier Balans (zie hierna), is de overstap naar het nieuwe ontwerp gemaakt. Een van de voorwaarden was dat onze kleuren rood, geel en blauw terug moesten komen in het nieuwe ontwerp. Tijdens onze reguliere ritten is te zien dat beide ontwerpen het wegbeeld van TC-Nuenen nauwelijks verstoren. Inmiddels rijdt het merendeel van de leden in onze nieuwe outfit. Voor het vernieuwde ontwerp en de verbeterde kwaliteit van de kleding wordt naar het betreffende artikel verwezen (zie hierboven).
Leverancier
Bij de ontwikkeling van ons clubshirt zijn diverse leveranciers uitgenodigd, waarbij Campagnola het beste uit de bus kwam. Zij waren van 1997 tot 2002 onze eerste huisleverancier van clubkleding. De shirtjes zie je af en toe nog opdagen, wat de kwaliteit hiervan illustreert. Inmiddels zijn we na Bioracer, van 2003 tot 2008, en Decca van 2009 tot 2016, toegekomen aan onze vierde kledingleverancier Balans. Het was nooit onze bedoeling om elke 5 jaar te veranderen, maar om uiteenlopende redenen is het wel zo gelopen. In elk geval hebben we hierdoor wel de nodige expertise opgedaan, die weer goed van pas kwam bij de laatste onderhandelingen. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af!
Assortiment
Al direct hadden we een uitgebreid assortiment, waarvan al diverse artikelen tot het collectors item behoren. Denk aan de dunne Campagnola shirts, de wielerhandschoentjes in clubkleuren, maar ook de wollen winterjacks met op de achterkant de halve van Gogh-Zon. Heel soms zie je ze nog rijden. Dan denk je “die winterjack moet je nooit weg doen”. Inmiddels is er in de loop der jaren heel wat aan toegevoegd, denk aan de helmen, caps, regenjasjes, multi-jacks, ATB-shirts, arm- en beenstukken, sokken, bidons en niet te vergeten onze dameskleding. Hoe zal ons assortiment clubkleding er over 15 jaar uitzien? De ontwikkelingen staan niet stil. We hebben de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het is mooi om daar op terug te zien.
Onze eigen clubkleding is iets waar we trots op moeten zijn. Een vereniging wordt vaak het eerst herkend aan zijn clubkleuren. Bij die clubkleuren horen mensen en activiteiten, die samen de identiteit vormen van de vereniging. Binnen het kleine toerfietswereldje hebben wij onszelf zo inmiddels goed op de kaart gezet. Niet voor niets zijn we uitgegroeid tot één van de grootste toerfietsverenigingen van Zuid-Oost Nederland.