Bevrijdingsvuur
DakvanBrabant
Lentetocht
Spanje
Snerttocht
Bevrijdingsvuur
Snerttocht
Lentetocht
vanGoghtocht
Groepsfoto
Spanje
Snerttocht
Snerttocht
Limburgweekend

Welkom op de website van Toerclub Nuenen

Op deze website vindt u informatie over ToerClub Nuenen.
Zo zijn er groepen voor de snelle fietser maar ook voor de rustige rijder, zowel op de weg als op de ATB.
Ook een keer meerijden om het eens te proberen is mogelijk.
Via deze website is veel clubinformatie aanwezig, kun je lid worden of persoonlijk contact zoeken met bestuursleden en de leden van de diverse commissies.
TC Nuenen, ook op Facebook!

Achterhoek Tocht 2023

Schoppe

Op 7-7-2023 gaan wij naar de achterhoek te weten: Beusink recreatie te Lievelde. https://www.beusink.nl/groepen/schoppe/
Het is een vierdaagse. Er zijn nog plekken vrij. Opgeven en betaling via de club.
Afstanden zijn heen en terug ca 140 km. Zaterdag en Zondag wordt er een stuk in Duitsland en andere dag op de Sallandse heuvelrug gefietst. Maandag fietsen we weer terug naar Nuenen.

Voorinschrijving kost 38,40 p.p. Max aantal deelnemers is 20 personen.
Het arrangement is nu nog met overnachting + ontbijt. Diners wordt later bekend gemaakt.

Op naar weer een gezellig en sportief lang weekend,
met de fietsgroeten Frank Creemers.

Rabo Clubsupport

Beste Leden,

Bedankt voor jullie stemmen bij de Rabo Clubsupport actie.
Leden van de regio Eindhoven hebben tijdens de stemperiode bepaald welke financiële bijdrage de deelnemende clubs en verenigingen ontvangen.

Bedankt voor jullie deelname aan Rabo Clubsupport!!

Onze Toerclub heeft hierdoor een bedrag ontvangen van €273,66

Klik hier voor meer informatie.

Lange ATB tochten!!

Lange ATB tocht

We starten deze maand  (oktober) als DDW groep weer met een lange ATB tocht. Afgelopen seizoen en de jaren daarvoor konden we vaak op dinsdagen geen geschikte pauzeplaats vinden/reserveren omdat er vele eet-en drinkgelegenheden op dinsdagen gesloten zijn. Daarom was al eerder het voorstel gekomen om deze tochten op donderdagen te plannen. Tot nog toe is dat nog niet gecommuniceerd !

Dit bericht is bedoeld om aan te kondigen dat de lange winterritten met ingang van oktober zullen worden gepland/georganiseerd om te beginnen op DONDERDAG 20 oktober 9.30 uur vanaf start Klooster.

Jan en Theo zullen in overleg een eerste rit van ca. 80 km uitzetten met uiteraard een lunchpauze.
Ondergetekende zal op zich nemen om dit via de DDW en 28 groep app tijdig te communiceren.

 Met sportieve groet,
Hans Jochems.

Dak van Brabant 9 oktober 2022

ATB met op achtergrond de skyline van Eindhoven

Tussen 7:45 en 8:00 werd er weer verzameld in de kantine van NKV op het Wettenseind.
Het was weer tijd voor de jaarlijkse editie van het Dak van Brabant. De ATB-tocht die via de Gulbergen leidt tot het hoogste punt van onze provincie, 60 meter boven NAP.
Nadat alle vrijwilligers ingelicht waren over het hoe en wat ging ieder naar de aangewezen plekken, en dat kon variëren van het posten bij een oversteek tot het wijzen van een parkeerplaats bij Intratuin. Deze winkel was vandaag gesloten dus we hadden de hele parkeerplaats voor de bezoekers van de ATB-tocht.
Met een thermometer die aan het begin van de dag nog niet veel kwik liet zien, maar een zonnetje dat zich constant liet zien liep de temperatuur al vrij snel op naar zo'n 19 graden.
Ideaal ATB-weer dus, en dat konden we ook wel zien aan het aantal deelnemers, ongeveer 600 deelnemers hadden zich aangemeld om "het Dak" te gaan beklimmen.

De afstanden die gereden konden worden waren 35, 50, 60 en 70 kilometer.
Voor de langste afstanden werd gebruik gemaakt van de nieuwe fietsbrug over het kanaal die de mogelijkheid bood om een extra lus richting Mierlo te maken. Al waren er een paar pechvogels, een enkele lekke band en een gebroken ketting is deze editie weer goed verlopen en kunnen we terugkijken op een geslaagde editie van het Dak van Brabant.

Klik hier voor de foto's

Ophalen Bevrijdingsvuur

Bevrijdingsvuur

Op vrijdag 23 september is weer het bevrijdingsvuur opgehaald.
Met een groep van 13 leden van onze Toerclub werd de fakkel opgehaald bij de Catharinakerk in Eindhoven
Hiervan is een verslag te lezen en zijn foto's te bekijken
via deze link.

Missie volbracht!!

Ventoux

Op 9 september was het dan zo ver: dát doen waar ik de laatste maanden voor getraind had: 2 keer de Mont Ventoux op en af (vanuit Bedoin en Sault).
Het gevreesde ‘bos van Bedoin’, met 9 km klim tegen 9-10% viel erg mee. Het maanlandschap na Chalet Reynard was zwaarder, maar ik kwam de eerste keer behoorlijk fris boven (zie foto).
Het was daar steenkoud (gevoelstemp. onder 5C), snel naar beneden dus, richting Sault. Na een korte pauze weer in de wielen voor de tweede klim. De eerste 20 km ging nog wel, hoewel de koude spieren begonnen op te spelen. Het stuk na Chalet Reynard was nu echt afzien. Gelukkig was ik niet alleen: nog meer half dode renners die hetzelfde of erger doormaakten.

Ook mijn zoon Michiel haalde zijn doel, 3 keer op en af. En de dag erna, om ‘uit te rijden’ nog een keer vanuit Malaucene.
Voor het goede doel: het Hersentumorfonds droegen wij samen ruim € 3000,- bij. In totaal brachten 92 deelnemers € 163.000,- bijeen.
Het kleinschalig evenement werd uitstekend georganiseerd door Stichting Ventoux3. Op www.Ventoux3.org  is meer informatie en mijn updates te vinden. Ook volgende jaar is een editie gepland…..
Dank TCN en leden voor de de sponsorbijdrage, trainingsritten en de vele adviezen!

Groet,
Joost van Laarhoven

 

Spanjereis 2023

Spanjereis 2023

Het is inmiddels al weer drieënhalf jaar geleden dat we Benidorm aandeden als bestemming van onze traditionele voorjaars Spanje reis. Velen hebben te kennen gegeven Benidorm behoorlijk gemist te hebben de afgelopen jaren.  Dat is een van de redenen waarom we als organisatiecomité besloten hebben om een nieuwe poging te wagen voor het organiseren van een Spanjereis in 2023.
Uiteraard kunnen we niet in de toekomst kijken en daarom ook geen garanties afgeven dat de reis ook daadwerkelijk doorgang kan vinden. Veel hangt af van de ontwikkelingen m.b.t verspreiding van Covid varianten in de komende herfst- en wintermaanden.
Zoals we vorig jaar al van plan waren willen we een Spanjereis gaan organiseren met als bestemming Benidorm eind maart 2023.  We kiezen voor touroperator Solmar en als verblijf voor hotel Poseidon Palace met een all inclusive verzorging en First class stoelen.
Pasen 2023 valt weer laat valt en het weer in Benidorm op lange termijn heeft in april de beste vooruitzichten met het minste aantal regendagen. Datum van vertrek is vrijdag 31 maart en we zijn terug op Paaszondag 9 april. De kosten voor een First Class (drie stoelen per rij  in plaats van 4) busreis op basis van all inclusive (volpension en drankjes en hapjes vanaf 10.30 uur tot 24.00 uur) bedragen ca. € 700,- op basis van 2 personen op één kamer. Toeslag eenpersoonskamer ca. € 100,-.
De kosten van de aanhanger voor de fietsen zijn bij deze prijs ook inbegrepen.
Wat moet je doen om je aan te melden voor deze geplande voorjaarsreis ?
Graag een mailtje naar j.jochems1@upcmail.nl en/of naar g.vrijhoeven59@gmail.com met je naam en naam van je partner en of je wel of niet een fiets meeneemt.
En vóór 31 december 2022 een aanbetaling van € 200,- p.p. naar de RABO rekening van TC Nuenen. IBAN: NL 74RABO0148279422 onder vermelding van Spanjereis 2022.
Op basis van de datum van de bankoverschrijving wordt de plaats op de aanmeldingslijst genoteerd. De bus kan maximaal 48 personen vervoeren.
Begin januari moeten we definitief het aantal personen opgeven aan Solmar. Dan moet voor het vervolg van de organisatie van de reis ook duidelijk worden dat deze reis door kan gaan. Zo niet dan kunnen de voorschotbedragen door de vereniging ook weer worden gerestitueerd.

Met sportieve groet,
Gerard en Hans.

 

Jubileumfeest Toerclub Nuenen

25 jaar TCN

In 2021 bestond onze Toerclub 25 jaar, en het werd tijd om dat na een paar jaren met weinig activiteiten eens goed te gaan vieren. Dat moest dan gebeuren op 11 september 2022.
Om 11:30 werd er verzameld bij Schafrath waar iedereen welkom werd geheten met een kop koffie en een stuk vlaai. Toen dit op was werd het tijd om de fiets te pakken. Gewone fietsen dit keer.
Op papier stond een te volgen route en die voerde ons via Lieshout en Mariahout naar Hoeve Strobol in Nijnsel.
Heel mooi om allerlei machines en apparaten uit het verleden te kunnen bekijken.
Heel groot of klein, er is van alles te vinden, oude auto’s, tractoren, oud gereedschap en nog veel meer.

Klik hier om het hele verslag te lezen.

Kleding nodig?

Kleding TCN

Er is weer gelegenheid om kleding te bestellen. Ga eens na of er nog iets aan je wielertenue ontbreekt, een broek of shirt aan vervanging toe is of dat je je fietsmaat bij gelegenheid (verjaardag, Sinterklaas of feestdagen) iets cadeau wilt doen.
Als je wilt weten wat ons assortiment inhoudt en wat een en ander kost, moet je in onze Webwinkel zijn.  Je vind er onder meer de vervanger van het bij de oudere leden nog bekende gamex-jasje, nu onder de naam van het multi-jack* (€ 55,00).

* Dit is een superdun jack, gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen in een zak van je bovenkleding. Het  jack is ademend, winddicht en waterafstotend. Prima voor de vroege ochtend en later op de avond.

In de webwinkel kun je tot zondag 30 oktober 2022, 23.59 uur bestellen.

Prijzen en betaling
De prijzen die in de webwinkel staan vermeld, zijn de prijzen die je bij bestelling gefactureerd krijgt (inclusief btw en bijkomende kosten).

Levering
De bestelde kleding wordt nog dit jaar uitgeleverd. Hierover ontvang je te zijner tijd een e-mail.

Wij wensen je veel plezier met je aankoop!
De Kledingcommissie.