Lentetocht
Snerttocht
Snerttocht
Limburgweekend
DakvanBrabant
Lentetocht
Groepsfoto
vanGoghtocht
Bevrijdingsvuur
Spanje
Spanje
Snerttocht
Bevrijdingsvuur
Snerttocht

Welkom op de website van Toerclub Nuenen

Op deze website vindt u informatie over ToerClub Nuenen.
Zo zijn er groepen voor de snelle fietser maar ook voor de rustige rijder, zowel op de weg als op de ATB.
Ook een keer meerijden om het eens te proberen is mogelijk.
Via deze website is veel clubinformatie aanwezig, kun je lid worden of persoonlijk contact zoeken met bestuursleden en de leden van de diverse commissies.
TC Nuenen, ook op Facebook!

25 jarig jubileum Toerclub Nuenen

Jubileum

Uitnodiging aan alle leden en hun partners.
Op zondag 11 september viert TC Nuenen op feestelijke wijze het 25-jarig jubileum.
Zoals elk lustrumfeest organiseren wij een leuke dag voor jullie met o.a. een niet al te inspannende activiteit.
Daarna met z’n allen proosten op onze club en een gezellige BBQ.
We beginnen met koffie en een stukske vlaai bij Schafrath, gaan een eindje toeren op de gewone fiets (e-bikes uiteraard ook welkom) en sluiten af bij het Antoniusgilde op het Eeneind, Mulakker 23.

Programma:

  • 11.30 uur : Ontvangst bij Schafrath.
  • 22.00 uur : Einde feestdag.


Meer informatie volgt later. Wij nodigen iedereen van harte uit om er samen een onvergetelijke dag van te maken.
Graag (ivm vlaai en BBQ) aanmelden via deze link

Met de feestelijke groeten van de Activiteitencommissie en het bestuur.

Zeeland tocht 2022

Zeelandtocht 2022

Het was voor de deelnemers zeer de moeite waard om op 8 juli te verzamelen bij de Clemens kerk om de fietstocht naar Zeeland te ondernemen. De bagage en proviand was een dag van tevoren al verzameld zodat deze door Mario, die zich had opgeofferd om te chauffeuren met de auto kon worden meegenomen. Coen had voor dit weekeind wederom zijn bus beschikbaar gesteld waarvoor dank. Zonder bus wordt een dergelijke onderneming een stuk moeilijker en kostbaarder.

Klik hier voor het volledige verslag.

Opvallend veel vrouwen bij zonnige van Gogh fietstochten

Velocity Ladies

Een mooi zonnetje en een licht briesje karakteriseerden de Van Gogh-fietstoertochten vanuit Nuenen. Ruim honderdvijftig sportieve fietsers gingen zondag 12 juni van start bij café Schafrath in het Nuenense Park. Er was keuze uit vier afstanden: 50, 85, 115 en 150 kilometer. De 50km-tocht ging naar Vlierden en via een andere route weer terug naar Nuenen. De wat langere tochten voerden de toerfietsers naar de Loonse en Drunense duinen en retour naar het Nuenense Park.

 

De eerste sportieve fietser meldde zich zondagochtend al om half acht bij de organisatoren van ToerClub Nuenen, een kleurrijke club die al ruim 25 jaar actief is in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Toerclubs café Wilhelmina uit Eindhoven en Gerrie van Gerwen uit Olland waren met tientallen renners prima vertegenwoordigd.

Fietsvriendelijke routes: vol lof…

Opvallend was het grote aantal vrouwen onder de deelnemers, waaronder ook Velocity Ladies Eindhoven (zie foto) die de 115km-tocht zonder malheur volbrachten. De route van de 115 Km is hier op een kaart te zien. Een kwartet vrouwen van onze ToerClub (zie foto) fietsten vrolijk en blij de 50km-tocht (zie kaart) en beleefden veel plezier op de route Nuenen-Vlierden vice versa.
De 85 kilometer ging richting Oisterwijk, en als pauzeplaats werd gebruik gemaakt van Den Heijkant of Boshuis Venkraai.
De 85 Km route is hier op een kaart te zien. De 150 Km die hier op een kaart te zien is, ging nog verder naar Kaatsheuvel en maakte een lus om Waalwijk heen.

De deelnemers waren vol lof over de fietsvriendelijke routes door het mooie Brabantse landschap. Na de terugkomst bleef het nog tot laat in de middag gezellig op het ruime terras bij clubhuis Schafrath.

Klik hier voor de fotoreportage

Vrijwilligers gevraagd voor Fietsmaatjes Nuenen

Fietsmaatjes Nuenen

Fietsmaatjes Nuenen.nl is een stichting  die zich inzet om mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking  in onze maatschappij actief te blijven betrekken, doordat vrijwilligers met hen gaan fietsen in ons mooie dorp, kernen en regio.
Fietsmaatjes Nuenen is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Dit kunnen ouderen, mensen met een beperking of tijdelijke blessure zijn. Zij, de “gasten”, fietsen samen met een vrijwilliger op een duofiets met een elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn eigen tempo als hij dat wil.  

Door Fietsmaatjes komen mensen met een beperking vaker buiten, zijn ze meer in beweging en hebben ze meer sociale contacten en activiteiten.

Na een succesvolle start in2020 bezit de stichting Fietsmaatjes Nuenen.nl een viertal duofietsen en een rolstoelfiets, mede dankzij donaties en giften van de gemeente, sponsoren, maatschappelijke fondsen en particulieren.

Vanwege de grote vraag om gebruik te mogen maken van de duofiets en de rolstoelfiets is onze stichting op zoek naar vrijwilligers om samen met onze “gasten” onze mooie omgeving te verkennen.

Als vrijwilliger fietst u met een “gast” en samen kiest u een tijdstip en route uit voordat u een optie neemt op een van de vier duofietsen of de rolstoelfiets.

Indien u zich meldt als vrijwilliger wordt u uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met een van onze coördinatoren waarin nadere informatie zal worden verschaft.
 Nadien gaat hij of zij met u een proefrit maken. Voor u zal een VOG worden aangevraagd.

Enkele reacties van onze vrijwilligers:

Kleinzoon fietst met opa, gezellig een blokje om!
•    Ik vind het fijn om met opa te kunnen fietsen en op deze manier contact te hebben.

•    "Ik vertel van alles over de omgeving. De tijd die ik erin steek is het dubbel en dwars waard en hoop dit nog jaren te kunnen doen".

•    “Ik word als ik buiten beweeg sámen met iemand die er ook blij van wordt.
    Samen de stad, het bos of een knooppuntenroute verkennen met een duofiets!”

Indien u interesse heeft kunt u bellen met 06-22776595 of mailen naar info@fietsmaatjesnuenen.nl

De stichting Fietsmaatjes Nuenen rekent op uw medewerking om onze doelgroep veel plezierige ritten te kunnen bezorgen in onze mooie regio.

Kijk ook op: https://www.fietsmaatjesnuenen.nl

 

TC Nuenen ondersteunt VVN

2022_VVN

Het is inmiddels een jarenlange traditie.
Een aantal TCN-leden ondersteund, als vrijwilliger, het verkeersexamen dat georganiseerd wordt door VVN (veilig verkeer Nederland).
Op woensdag 13 april was het weer zover, 's-morgens om 8.15 stonden 5 TCN-ers paraat op de parkeerplaats bij sportpark de Lissevoort.
Het is fris, maar de voorspellingen zijn redelijk goed, het blijft voorlopig droog, en dat is prettig voor ons maar vooral voor de vele kinderen, de deelnemers.
Als alles in gereedheid is gebracht, neemt ieder zijn positie in; Henri en Neel controleren de fietsen van de deelnemers, na goedkeuring voorziet Henk hen vervolgens van een hesje met nummer en Hans en Harrie maken een geruststellend praatje om vervolgens het startsein te geven.
Klokslag 8.45 gaat de eerste deelnemer van start, hij heeft er zin in en is niet zenuwachtig, zegt ie.
Elke deelnemer rijdt een vast rondje van 5 km door Nuenen dat is aangegeven middels bordjes.
Er zijn diverse punten in de route waar goed moet worden opgelet. Rechts heeft voorrang, hand uitsteken, over de schouder kijken, enz. En dan ook nog al die controles onderweg, dus maar goed opletten. Best moeilijk maar de meeste kinderen zijn toch vrij ontspannen en zij ontzettend doen allen goed hun best. Dat geldt overigens ook voor andere weggebruikers. Binnen het zicht van de diverse controleposten gedragen die zich ook geheel volgens de geleerde regels, moeten we toch maar eens vaker doen.
In totaal ondergaan 315 kinderen de test, afkomstig van de groepen 7 + 8 van 6 Nuenense basisscholen. Na afloop was er sprake van een heel goed resultaat, 313 kinderen mochten het verkeersdiploma in ontvangst nemen, 2 helaas niet, zij waren door rood gereden.
Ondanks een goed verloop en een goede samenwerking onderling was het toch enigszins stilletjes
op de startplaats die werd bemand door onze TCN-ers. Dat kon ook niet anders, een van onze vaste vrijwilligers moest op genoemde dag helaas verstek laten gaan vanwege ziekte, zijn naam Willie Hoens. Hopelijk is hij de volgende keer weer van de partij.

 

Lentetocht 3 april 2022

Lentetocht

Zondagmorgen 9 uur. Er wordt verzameld bij het Klooster voor de Lentetocht editie 2022. Meerdere malen hoor ik dat er getwijfeld was om thuis weg te gaan i.v.m. de temperatuur. Bij vertrek thuis stond de thermometer op 0,5 graden.
Toch zijn er ruim 50 deelnemers op komen dagen om de Lentetocht te gaan rijden.
We gingen het dit jaar wel anders doen, en dat begon al bij de start. Werd er voorheen in een lang lint met alle deelnemers door de regio gefietst, dit keer had elke groep zijn eigen route en eigen snelheid. Voorwaarde was wel om rond 12:00 uur terug te zijn.
Eerst moesten er echter 3 rondjes rond het Park gefietst worden, want de pers was ook aanwezig.

Klik hier voor het verslag en de link naar Youtube voor de film die de LON heeft gemaakt.

Kleurrijke Toerclub Nuenen al 25 jaar actief

Oude groepsfoto uit 1997

Hoe het begon.

Op 23 april 1996 werd bij notariële akte Toerclub Nuenen opgericht. Het begon al een aantal maanden daarvoor, toen een aantal Nuenense wielerenthousiasten werd aangestoken door het virus, toen nog goedaardig, dat Tour de France heet. De eerste etappe zou immers op 26 juni van dat jaar dwars door ons fraaie Nuenen gaan. Een mooie gelegenheid om voor Nuenense toerfietsers een toertocht te organiseren.
Toen de organisatie daarvan eenmaal rond was bleek de behoefte groot om een eigen vereniging op te richten. Een eerste vergadering werd uitgeschreven bij het toenmalige cafe Apollo, een bestuur werd gevormd, en de Toerclub Nuenen was een feit.
Onder nummer 111098 werd de vereniging lid van de Nederlandse wielersportbond NTFU.


Een echte Nuenense vereniging

Een echte vereniging moest het worden, een vereniging met uitstraling en herkenbaarheid. Hoe kan dat beter gestalte krijgen dan in de kleding.
Het embleem is een eigen ontwerp en geïnspireerd door de beroemdste Nuenenaar, de schilder Vincent van Gogh. De zon in geel, straalt omgeven door warm rode druppels en gelegen in het paarsblauw van Van Gogh’s irissen op de shirts, de zomer- en winterjacks . Zo worden we goed gezien, zo willen we gezien worden als Nuenense Toerclub.
Begonnen met 45 leden is Toerclub Nuenen inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen van de NTFU in Zuid-Nederland en telt ruim 250 leden. Een bruisende vereniging, die gedragen wordt door vele actieve vrijwilligers, en door een groot aantal commissies, die een veelheid van activiteiten rondom het toerfietsen op de weg of het bospad organiseren. De vitaliteit van de vereniging krijgt niet alleen gestalte in de deelname aan de clubactiviteiten, maar zeker ook in de ledenvergadering, een jaarfeest, de Nieuwjaarsreceptie na een drukbezochte Snerttocht, de jaarlijkse Thema-avond met sprekers uit de wielerwereld, onze Van Goghtoertocht in Juni en de bekende mountainbiketocht Het Dak van Brabant over het hoogste punt van Noord-brabant. Ook laten we ons zien in de Nuenense gemeenschap met ondersteuning bij de van Goghloop, het Bevrijdingsvuur ophalen, het Verkeersexamen voor scholieren en recent nog de huldiging van Steven Kruijswijk. Niet onvermeld mag blijven dat 9 leden een carriere als Prins Carnaval op hun palmeres hebben staan.

 

Wat doen we ?

We bieden onze leden 5 dagen per week clubritten aan, zowel op de weg als in de bossen. We fietsen met wegkapiteins om de veiligheid van ons en van andere weggebruikers te garanderen. We nemen deel aan tochten die andere verenigingen organiseren en daarnaast rijden we door eigen leden georganiseerde meerdaagse tochten naar bijv Zuid-limburg, Eifel of Ardennen. Ons trainingskamp in het Spaanse Benidorm rond Pasen is al vele jaren een heerlijk begin van het wegseizoen. Natuurlijk is fietsen wat ons bindt, echter de sociale kant van onze vereniging is minstens even belangrijk. En dat missen we in deze corona-tijd enorm. Wij hopen dat als deze corona-crisis achter de rug is, we weer kunnen starten met onze clubritten, met onze andere activiteiten en we ons 25-jarig bestaan op gepaste wijze kunnen vieren.
Wij feliciteren alle leden van Toerclub Nuenen met dit jubileum en bedanken al onze vrijwilligers en sponsoren voor hun belangrijke bijdragen aan onze vereniging.
Belangstellenden voor toerfietsen zijn van harte welkom. De hierbij getoonde foto is een groepsfoto gemaakt in 1997.