Dak van Brabant

Veertigste Dak van Brabant


Door Wim van Heesch, namens veldtoertocht-commissie.
Zo, daar was ie dan. Op 16 oktober 2016 het Dak van Brabant. En wel een speciale, namelijk de 40ste. Al 40 keer georganiseerd die bult op. Voor sommige een kwelling voor anderen een soepel te nemen horde, maar altijd een uitdaging van jewelste. Ook deze editie weer. Met een deelnemersaantal van ruim 900 kunnen we spreken van een geslaagde editie.

Zeus was ons tijdens de februari editie niet goed gezind, deze keer gelukkig wel en blijkbaar had hij overleg gehad met Helios. Prachtig weer, strak zonnetje, mooie temperaturen, weinig wind, kortom ideale omstandigheden. Mede daardoor lag het parcours er fantastisch bij.

Over de route gesproken, we kregen geregeld complimenten over het parcours en de uitpijling het is vaak genoeg gezegd: fantastisch ‘parcoursbouwers’ en uitpijlers! Klasse, want dat is toch de basis voor een geslaagde toertocht.

Het Dak verliep verder goed, zonder vervelende incidenten. Alleen viel de heer van Heugten (vader van Ralf-Cycletrend) onfortuinlijk en moest medisch verzorgd worden. Het gaat weer goed met hem. Wijzelf hebben natuurlijk wat verbeterpunten gevonden, want zonder verbeterpunten geen verbetering…

Mede als gevolg van het mooie weer was het bijzonder gezellig na afloop van het Dak. Veel deelnemers, die van heinde en verre naar onze tocht kwamen, zoals een groep Belgische vrienden, de Konijnenbergdabbers, bleven na afloop hangen bij NKV en nuttigden een drankje. Kletsten wat na en namen nog een drankje…

Over gezelligheid gesproken…geweldig toch weer die opkomst van de vrijwilligers. Veel TCN ‘ers, zowel ATB ‘ers als wegrenners. Maar ook familieleden, vrienden en kennissen. Zonder al deze mensen kan een toertocht gewoonweg niet georganiseerd worden en gezien het gegeven dat het de veertigste editie was hadden bestuur en de veldtoertocht-commissie besloten ‘iets’ extra’s te doen voor de vrijwilligers. Er werd budget vrijgemaakt, maar wat ga je doen? Sokken met DvB opdruk? Een buff met logo van TCN? Een cadeaubon of een bloemetje? Toch lastig. Want zoek maar eens iets wat iedereen leuk vind … Nou ben ikzelf niet zo van de drank, maar weet wel dat de meeste TCN ‘ers een hapje en een drankje kunnen waarderen. En zo kwamen we op het idee om een BBQ te organiseren, als dank en waardering voor al die (meestal trouwe) vrijwilligers. Zo geschiede.

Op de locatie van Lonu, naast NKV, werd onder zomerse omstandigheden een BBQ gehouden. Mede door de inzet van Ingrid, die het vlees (van Evert) en de drank (van Pino) regelde (thanx Ingrid), de zon, leuke mensen, lekker vlees en koel bier en wijn werd het een fantastische en gezellige middag. Een middag om niet te vergeten… Voor een mooie impressie, zie de foto’s op ‘onze’ site.

Tot slot, dank aan iedereen die zich op welke manier dan ook heeft ingezet voor het Dak.  Bedankt NKV, Lonu, Intratuin en sponsoren. Bedankt Evert en Pino.

Voor de foto's Klik hier