Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslagen ATB

Led-red.gifDak van Brabant 9 oktober 2022

Tussen 7:45 en 8:00 werd er weer verzameld in de kantine van NKV op het Wettenseind.
Het was weer tijd voor de jaarlijkse editie van het Dak van Brabant. De ATB-tocht die via de Gulbergen leidt tot het hoogste punt van onze provincie, 60 meter boven NAP.
Nadat alle vrijwilligers ingelicht waren over het hoe en wat ging ieder naar de aangewezen plekken, en dat kon variƫren van het posten bij een oversteek tot het wijzen van een parkeerplaats bij Intratuin. Deze winkel was vandaag gesloten dus we hadden de hele parkeerplaats voor de bezoekers van de ATB-tocht.
Met een thermometer die aan het begin van de dag nog niet veel kwik liet zien, maar een zonnetje dat zich constant liet zien liep de temperatuur al vrij snel op naar zo'n 19 graden.
Ideaal ATB-weer dus, en dat konden we ook wel zien aan het aantal deelnemers, ongeveer 600 deelnemers hadden zich aangemeld om "het Dak" te gaan beklimmen.

Op het Dak van Brabant


De afstanden die gereden konden worden waren 35, 50, 60 en 70 kilometer.
Voor de langste afstanden werd gebruik gemaakt van de nieuwe fietsbrug over het kanaal die de mogelijkheid bood om een extra lus richting Mierlo te maken. Al waren er een paar pechvogels, een enkele lekke band en een gebroken ketting is deze editie weer goed verlopen en kunnen we terugkijken op een geslaagde editie van het Dak van Brabant.