Snerttocht 5 januari 2020

Op 5 januari werd weer de jaarlijkse Snerttocht gehouden met vertrek bij cafe Schafrath. Hier werd om kwart voor tien verzameld en na het handen schudden en goede wensen voor 2020, stonden er om tien uur 67 deelnemers klaar voor vertrek.
Jowe was degene die dit jaar de route bepaalde, en die ging recht naar Nederwetten.
Bij de Oude Toren zagen we een groep paarden die tot de knieën in de modder stonden.
Dat beloofde niet veel goeds.
Over het bruggetje bij de Oude Toren volgden we de Dommel en zagen we al snel dat geen stof zou opwaaien. Nederwetten ligt echt neder en dat is goed te zien aan de nattigheid van het terrein. We fietsen verder richting Son, de kanaalbrug over en de bossen in. Hier was het al een stuk droger.
Bij de vennen tussen Son en Best leek het wel of er helemaal geen neerslag was gevallen. Geen plas water te bekennen. hierna gaan we richting Nijnsel en komen we op Vressel uit. Nog een stukje de Dommel volgen. Na Vressel volgt al snel Stad van Gerwen en dan zijn we op de pauzeplaats bij Alex. Hier staan Peer en Noortje klaar met allerlei lekkernijen.

Na hier lekker wat gegeten en gedronken te hebben fietsen we naar Nuenen. Hier staat bij Schafrath de Snert klaar en krijgen we er heerlijk roggebrood met spek bij. Wederom een geslaagde editie van de Snerttocht.

Klik hier voor de fotoreportage.