10 april 2019 Verkeersexamen basisscholen Nuenen c.a.

Door Martien van den Biggelaar en Neel Rijnders
Op verzoek van Veilig Verkeer Nederland afdeling Nuenen c.a. hebben TCN leden medewerking verleend aan het praktische verkeersexamen van groep 7 van de basisscholen. Dit op de parkeerplaats van De Lissevoort.
Op deze morgen, met koude en gure wind, stonden om 8 uur 5 mannen klaar, voor de 13de keer, om VVN Nuenen te helpen bij het afleggen van het verkeersexamen.

Zelf was ik om 8 uur bij de Brandweerkazerne waar Wilfred Clermonts, chauffeur van de Brandweerwagen, ook op dat moment arriveerde.
Wilfred had een parasol en tafel meegebracht waar de mensen op De Lissevoort dankbaar gebruik van maakten en, niet te vergeten, de koffie.
Om 8.45 uur klonk het startsein d.m.v. de brandweersirene voor het vertrek. Dit ook voor het vertrek vanaf de Jacobushoek die oranje hesjes hadden en De Lissevoort gele. Rini Sanders die vanuit de gemeente hierbij betrokken was had gezorgd dat er koffie en thee op het gemeentehuis klaar stond. De posten die wij allemaal bezochten langs de 5 km lange route en in de kou zaten waren erg blij en dankbaar voor deze warme drank.
Van de 211 kinderen had er eentje de pech dat er iets was met de ketting.

Lees hier verder