Clubkleding

KLEDINGVERKOOP VOORTAAN VIA DE WEBWINKEL

In de laatste ledenvergadering is gemeld dat we in het voorjaar van 2017 overstappen naar kledingverkoop via de webwinkel van onze leverancier Balans. We willen met de tijd mee en kunnen zo ook het voorraadrisico en het werken met contant geld zoveel mogelijk beperken. 

De leden kunnen via een link hieronder naar de webwinkel van Balans. Daar is dan ons complete assortiment te vinden. Via het bekende ‘winkelwagentje’ kan het besteltraject worden afgerond.

We willen het aantal productie-orders bij Balans tot twee per jaar beperken. Daarom willen we voor de via de webwinkel bestelde artikelen op zowel 15 februari als 15 oktober een order plaatsen. De webwinkel blijft overigens wel het hele jaar open. Mochten er tussentijds aanmerkelijk veel bestellingen binnen komen, dan wordt een extra order geplaatst.

We willen geen ongelijke situaties creëren. Daarom zullen ook leden, die op de oude manier bestellen, het aankoopbedrag  vooraf moeten betalen.

De kledingcommissie.

 

Vernieuwd ontwerp en verbeterde kwaliteit kleding Toerclub Nuenen

Met veel genoegen en vol trots presenteren we aan jullie onze vernieuwde en verbeterde Toerclub Nuenen kledinglijn. 
Het is anders, moderner en toch goed passend bij de "oude" kleding. Het draagcomfort is uitstekend en de pasvorm gewoon lekker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clubkleding bestellen

Voor ons volledige kledingassortiment en de prijzen kun je naar de Webwinkel.

 

Kleding beheer Martijn van Moorsel en Tanja van Zon
Adres Wout van de Waterlaan 8, 5674 XP Gerwen
Telefoon 040-2844890
Afhalen van kleding Vooraf even bellen.

 

 

Onderhoud wielerkleding

De 10 Geboden om uw sportkledij goed te onderhouden

Bron: Ekris.be
Om van uw sportkleding zolang mogelijk te genieten vindt u hier een paar eenvoudige regels voor het onderhoud ervan. Hier zijn enkele van onze tips om u te helpen het meeste uit uw sportkledij  te halen.

1. Na elk gebruik je kleding wassen

Wassen voor het eerste gebruik wordt aanbevolen. Dan moet er een gewoonte worden van gemaakt om uw sportkleding snel na elk gebruik te wassen. Dit maakt het mogelijk om snel het opgeslagen zweet in de vezels te verwijderen de stoffen zullen dan minder snel verouderen. Maak er zeker geen gewoonte van om vuile was in een sporttas te laten zitten, in een wasmand, of erger nog, in een plastic zak.

2. 30 ° niet overschrijden

De technische kledingstukken worden vervaardigd uit synthetische vezels zoals polyester of polyamide. Deze materialen verslechteren sneller als deze gewassen worden in te heet water. De temperatuur mag de 30 ° zeker niet overschrijden.

3. Opgepast met klittenband, ritsen en andere voorwerpen

Als je een paar handschoenen of overschoenen met klittenband in de wasmachine wilt reinigen zorg er steeds voor dat hun klittenbanden gesloten zijn zodat ze niet in contact komen met uw kleding. Zij kunnen schade toebrengen aan delen van een kledingstuk. Hetzelfde geldt voor de ritsen, deze dienen dicht te zijn. Voorwerpen die in zakken achterblijven kunnen eveneens beschadigingen veroorzaken.

4. Gewone kledij en sportkledij dienen apart in de machine gewassen

Uw sportkledij dient u apart te wassen van andere kledij dit om beschadigingen te voorkomen.

5. De kleuren- en witte was dient te worden gescheiden

Voor sport kleding, net als de andere, is het altijd raadzaam de witte en gekleurde kledij om deze apart wassen  om de mogelijkheid van verkleuring en aanslag te voorkomen.

6. Voor u de was in de machine plaatst dient u de kledingstukken binnenste buiten te keren

Indien uw kleding samen gewrongen wordt in de trommel van de machine versnelt dit de slijtage van het weefsel. Bij het binnenste buiten wassen van een fiets pak, atletiek kledij of andere sportkleding behoud het langer zijn technische eigenschappen .

7. Voorwas

Sommige delen van een kledingstuk, zoals de hals van een trui, bijvoorbeeld wordt gemakkelijker  vuil dan andere delen. Een kleine inspectie vóór de was kan aanbevolen zijn. Een voorwas met een beetje zeep zal helpen voor het behoudt van zijn kwaliteit.

8. Gebruik een milde detergent

Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor sportkleding. Zorg ervoor dat het wasmiddel dat u gebruikt geen bleekmiddelen bevatten, dit  is minder schadelijk voor technische weefsels.

9. Gebruik geen wasverzachter

Wasverzachters verslechteren het ademen van de stof, het verstopt de microporiën. Het is niet aan te raden om het te gebruiken om je sport outfit wassen. Een polyester kledingstuk gewassen met een wasverzachter  verliest zijn effectiviteit en neemt minder zweet op.

10. Gebruik liever de waslijn om te drogen

Naast het geven van een onaangename geur aan het kledingstuk, geeft een  droger een statische vervorming  onder invloed van hoge temperaturen. Bij voorkeur wordt de sportkledij gedroogd op een waslijn buiten bij voorkeur zonder het uitrekken van de kledij.

Probeer deze raadgevingen op te volgen en u  zult nog  lang plezier beleven aan uw sportkledij.

Onze Kledingcommissie kan zich geheel vinden in deze wasvoorschriften.

Algemeen:

  • Advies om een windbreker (body) één maat kleiner te nemen, vaak blijkt namelijk dat de bovenkleding deels wordt weggelaten, waardoor de windbreker te groot is en bij de mouwen open gaat staan.
  • De handschoentjes zodanig uittrekken dat de klittenband niet op de stof komt; dat zou daar anders “pluis” kunnen veroorzaken.  

Wasvoorschriften:

  • Handelen zoals vermeld op het label.
  • Fietskleding binnenste buiten keren.
  • Geen klitteband handschoentjes en scherpe voorwerpen bij de fietskleding meewassen, dit kan "pluis" op de kleding veroorzaken.
  • Gebruik geen Dash en geen chloorhoudende middelen. Persil kan wel, bij voorkeur vloeibare middelen.
  • Temperatuur 30 graden, i.v.m. aantasting van ritsen en elastieken.
  • Niet in de droogtrommel.

 

Het Clubshirt

Door Martijn van Moorsel
Ongeveer één jaar na  de oprichting van onze vereniging kregen we door de komst van ons eigen clubshirt voor de buitenwereld een gezicht.  Om precies te zijn was dit aan het begin van het fietsseizoen van 1997, nu ongeveer 15 jaar geleden. Inmiddels zijn we in heinde en verre bekend, en valt ons clubshirt niet meer weg te denken uit onze contreien. Aan de basis van het clubshirt stonden  Anton van de Berg, Sjef Kisters,  Martijn van Moorsel, Ad van de Scheur en Gerard van de Ven. Zij vormden samen de eerste kledingcommissie die ergens medio oktober 1996 de opdracht kreeg een clubshirt te ontwikkelen voor onze toerclub. Een uiterst leuke en uitdagende taak.

Ontwerp
Met een blanco lei werd gestart met een bijeenkomst in Cafe-Zaal Apollo (nu Restaurant Comigo), toen nog de uitvalbasis van de startende vereniging. De commissie ging erg voortvarend te werk en [1e ontwerp TCN clubshirt] het clubshirt begon al snel gestalte te krijgen. Omdat we destijds geen startkapitaal hadden is al direct Rabobank op het shirt gekomen. Naast de sponsoring  werd door ons het ontwerp van de Rabobank wielerploeg gebruikt als voorbeeld voor ons shirt. Als je goed kijkt kun je dit nog terugzien. Een paar kleine aanpassingen en de opvallende kleuren maakte een heel ander shirt. Bij de sponsor is het nooit opgevallen, althans een schadeclaim is uitgebleven. Ook werd de Van Gogh-Zon op creatieve wijze ingepast en het clubshirt was geboren. Je kunt twisten over de schoonheid hiervan, maar belangrijker is dat we een sterk beeld van de vereniging hebben weten te vormen. Of je het nu mooi vindt, of niet, het blijft een opvallend shirt.

Leverancier
Bij de ontwikkeling van ons clubshirt zijn diverse leveranciers uitgenodigd, waarbij Campagnola het beste uit de bus kwam. Zij waren van 1997 tot 2002 onze eerste huisleverancier van clubkleding. De shirtjes zie je af en toe nog opdagen, wat de kwaliteit hiervan illustreert. Inmiddels zijn we na Bioracer, van 2003 tot 2008, toegekomen aan onze derde kledingleverancier Decca. Het was nooit onze bedoeling om elke 5 jaar te veranderen, maar om uiteenlopende redenen is het wel zo gelopen. In elk geval hebben we hierdoor wel de nodige expertise opgedaan, die weer goed van pas kwam bij de laatste onderhandelingen. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af!

Assortiment
Al direct hadden we een uitgebreid assortiment, waarvan al diverse artikelen tot het collectors item behoren. Denk aan de dunne Campagnola shirts, de wielerhandschoentjes in clubkleuren, maar ook de wollen winterjacks met op de achterkant de halve van Gogh-Zon. Heel soms zie ik ze nog rijden. Dan denk ik “die winterjack moet je nooit weg doen”. Inmiddels is er in de loop der jaren heel wat aan toegevoegd, denk aan de helmen, caps, regenjasjes, bidons en niet te vergeten onze dameskleding. Hoe zal ons assortiment clubkleding er over 15 jaar uitzien? De ontwikkelingen staan niet stil. We hebben de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het is mooi om daar op terug te zien.

Onze eigen clubkleding is iets waar we trots op moeten zijn.  Een vereniging  wordt vaak het eerst herkend aan zijn clubkleuren. Bij die clubkleuren horen mensen en activiteiten, die samen de identiteit vormen van de vereniging. Binnen het kleine toerfietswereldje hebben wij onszelf zo inmiddels goed op de kaart gezet. Niet voor niets zijn we uitgegroeid tot één van de grootste toerfietsverenigingen van Zuid-Oost Nederland.

Hoe zal de clubkleding van Toerclub Nuenen er  in de toekomst  uitzien?

Ten tijde van het 12 ½ jaar bestaan van Toerclub Nuenen schreef Martijn Van Moorsel in Krakende Kettingen een artikel over 12 jaar clubshirt. Over het 1e ontwerp, de eerste leveranciers en het assortiment.  Alles in het belang van de herkenbaarheid en eenheid. Kleding waarop we trots konden zijn.

Echter alles heeft zijn levensduur; na 15 jaar hetzelfde ontwerp, en dezelfde  traditionele kleuren begon het bij diverse leden te kriebelen. De wens was modernisering, meer aandacht voor een volledig  tenue (o.a. terugkeer van het gamex-jasje) en de kwaliteit van de broek.

Deze wens is door het bestuur opgepakt en de uitvoering gedelegeerd aan de kledingcommissie.

Om goed onderbouwd te vernieuwen heeft de kledingcommissie  vervolgens zo’n 3 jaar geleden  aan alle leden een enquête voorgelegd. Geïnventariseerd  werd  waar behoefte aan was en hoe en wat men veranderd wilde zien. Uit deze enquête  kwam naar voren dat TC Nuenen behoefte had aan een nieuw ontwerp echter niet te zeer afwijkend van het bestaande, zeker niet voor wat betreft de kleuren. Ook  moest de bestaande kleding, naast een nieuw ontwerp gebruikt kunnen worden.

Binnen dit kader is de kledingcommissie aan de slag gegaan met als resultaat een nieuw ontwerp van de hand van Frank Creemers en een nieuwe leverancier in de firma Balans te Helmond.

Zo vlug als ik het nu omschreven heb is het proces echter niet verlopen. Frank had snel een prima ontwerp. Echter het ontwerp kende vele aandachtspunten om het goed op textiel gedrukt te krijgen, en de diepte van de kleuren werd bijna een obsessie. Vasthoudendheid tonen en de leverancier blijven uitdagen was bitter noodzakelijk. Gelukkig was ook de gedachte van de leverancier om met Toerclub Nuenen deze klus, ondanks zijn specifieke problemen, te klaren. Dit betekende het vastleggen van afspraken over alle details, van onze kant, van zijn kant. Afvinken van onze aandachtspunten (o.a. veiligheid)  en bezorgdheden, en…. aandacht houden voor de prijs en de leveringsvoorwaarden.

Gelukkig hadden we als kledingcommissie ervaring opgebouwd in de onderhandelingen met  de eerdere leveranciers Campagnola, Bio Racer en laatstelijk Decca. Er waren al veel aandachtspunten benoemd en vastgelegd.

Waar we deze ronde op gestuit zijn was het diverse aanbod aan  textiel. Er worden dermate nieuwe garens gebruikt dat bij het bedrukken van de stof de kleurdiepte van een ontwerp in de praktijk niet meer bereikt wordt.  Dan blijkt marineblauw  zich te vervormen tot  meer grijsblauw danwel paarsblauw. Of dat rood, oranje rood wordt. Een kleinigheidje, wat vaak onder lamplicht en met een bepaalde achtergrond nauwelijks waargenomen kan worden. Maar dat voor ons een zwaarwegende aangelegenheid is. Vandaar dat we diverse proeflappen en proefdrukken hebben laten maken welke we binnen en buiten, in dag en zonlicht beoordeeld hebben. Je zal bij een nieuwe bestelling maar geconfronteerd worden met  een afwijkende kleur blauw of rood in een aantal artikelen van het assortiment. Of dat het combi- jasje, voorheen gamex-jasje, en de body een andere kleur hebben dan het shirt. Kortom, we zijn een ervaring rijker. Een ervaring die we stevig gaan vastleggen.

Wij hopen door het vastleggen van afspraken  en aandachtsgebieden onze kwaliteit op peil  te kunnen houden. Hiernaast kunnen we hierdoor  het bestuur en onze leden inzichtelijk maken dat aandacht besteed is aan hopelijk alle aspecten. Het voornaamste is eigenlijk dat  toekomstige leden van de kledingcommissie op basis van de vastgelegde feiten kunnen meeliften op de bestaande ervaring, en hierdoor,  indien gewenst , een nieuwe weg kunnen inslaan. Bang zijn voor de toekomst en toekomstige ontwikkelingen hoeven we niet. Wij zijn up to date.

Johan, Martijn, Tanja, Marja, thans opgevolgd door Monique, Maarten en ondergetekende, hebben de laatste jaren  intensief en enthousiast samengewerkt om de vernieuwde kledinglijn voor het 20 jarig jubileum  beschikbaar te hebben. We waren opgelucht  toen de eerste bestelling er uit zag zoals wij het bedoeld hadden, en we waren trots op het resultaat na de 1e reacties van onze leden.

Wij hopen voor de komende jaren goed geïnvesteerd te hebben in het ontwerp, de kwaliteit van de kleding en het assortiment. In kleding, waarin we, in Nuenen en omgeving, gezien mogen worden.
Martijn en Tanja geven als kledingbeheer graag aanvullend advies.

Ad van Hoogstraten
Voorzitter kledingcommissie.
Een en ander mede namens:
Johan Cooijmans secretaris,
Martijn van Moorsel en Tanja van Zon als kleding beheerder
Monique van der Linden, mede met aandachtsgebied dameskleding, en
Maarten Klomp als afgevaardigde van het bestuur van Toerclub Nuenen.

(In verband met het 20 jaar bestaan van TCN is het bovenstaande artikel geplaatst in KK jaargang 20 nummer 3. Red)