Verslagen ATB

Het Dak vanachter de kassa

Al jaren zitten wij in ongeveer dezelfde samenstelling achter de kassa's: Kitty, Ingrid en Thea, en Peter, ondergetekende en deze keer ook onze herstellende Wim Reijnen. Let op de zeer evenwichtige verdeling van vrouwen en mannen!
Wij kunnen vanachter onze computers, stapels inschrijfkaartjes en schatkisten alle andere clubleden mooi bezig zien. Een drukte van jewelste, enigszins in het gareel gehouden door de organisatoren Jan, Gerd, Wim, Twan en de stille Bert.
Al voor de 41e keer hebben we op de zaterdag voldoende uiterst belangrijke uitpeilers, een man of 20, en op de zondag in alle vroegte de bekende 50 vrijwilligers.
Vanachter onze tafel zien we langzaam structuur komen in alle herrie, iedereen weet zijn werk, een voor een of in kleine groepjes verdwijnen ze allemaal naar hun posities. Voor ons een kort momentje van rust om alles goed klaar te zetten voor de eerste bikers. Hoeveel zouden het er worden vandaag? Er is zelfs een weddenschap gemaakt, tussen de 350 ( een pessimist) tot ruim 800 ( een positivist). Afijn, de eerste was er om kwart over acht en de laatste om zowat half elf. Daartussenin zijn 547 deelnemers onze tafels gepasseerd. Waren het vorige jaren altijd minder scan&go inschrijvingen dan vrije deelnemers, nu voor het eerst meer: 315 tegenover 234. Verreweg de meesten reden de 50 km.
Het is echt leuk achter de kassa. Allerhande soort uitdossingen komen langs. Soms de helm achterstevoren. Kleding die ze bij de kledingbank niet eens meer willen, opgefrommelde briefjes van 50 euro, lekker praktisch. Handvol muntjes van 10 cent, pasje vergeten of een uit 2010 etc. Soepeltjes lossen wij dat op. De fietser is koning.
Als de laatste zich komt inschrijven, zijn de eersten al weer terug. Velen blijven nog even hangen, helemaal in oktober als de lentezon het terras verwarmt, maar ook deze keer in februari. Dan komen in meer of minder verkleumde mate onze mensen terug, rond de klok van enen is iedereen er en kan het feestje beginnen.
Het blijft fantastisch om de inzet van al onze mensen te zien, de lol die we hebben, en natuurlijk de afterparty, ook heel belangrijk op deze dag.
Alle complimenten voor de organisatie, alle vrijwilligers , de pauzeplaatsmensen en voor Huub die meteen de mooie foto's op onze website heeft gezet. En trouwens ook voor de barmensen van NKV die erg behulpzaam zijn. Overigens de winnaar van de weddenschap was Cor,de meest optimistische van het stel: hij zat er het verst vanaf. Hopelijk heeft ie wel gelijk in oktober.

Maarten


De cameraploeg van TCN aan het werk.

Dak van Brabant 12-02-2017

Op zaterdag 11 februari zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het Dak van Brabant.
s’morgens met het uitzetten van de route naar de parkeerplaats richting Intratuin.
En 's middags zijn de vaste routecoördinatoren met een aantal vrijwilligers op de ATB fiets de routes uit wezen zetten.

Zondag 12 februari was de dag van de 41e editie van het Dak van Brabant.
Het was koud maar wel  droog!
De sneeuw die op zaterdag gevallen was, was nagenoeg verdwenen op de zondagmorgen.
Er was keuze uit drie routes: 30, 40 en 50 kilometer met de mogelijkheid om het ‘Dak van Brabant’ te beklimmen.

Na de briefing om 08:00 uur,
konden de vrijwilligers die op oversteekplaatsen stonden hun tassen met benodigdheden in ontvangst nemen.
De overige vrijwilligers gingen bij NKV en Pauzeplaats Scouting Rudyard Kipling en de Gulbergen
 aan de slag om alles op orde te brengen voor dit ATB- Evenement.
 
 De inschrijving zou starten van af 08:30 uur,
Op de starttijd 08:30 uur was het nog rustig in de kantine van NKV.
De drukte kwam wat later op gang dan gewoonlijk.
Al stonden er 2 heel fanatieke deelnemers, voor 08:30 uur klaar die eerst de 50 kilometer wilden fietsen, om daarna de 30 kilometer nog even te rijden.
Er werd nog gauw een interviewtje  afgenomen door het Eindhovens Dagblad,
Deze werd maandag 13-02-2017 geplaatst in de krant.

Halverwege was zoals gewoonlijk bij de scouting weer de pauzeplaats.
Het was hier een komen en gaan, maar dankzij de ervaren mensen die daar altijd voor een drankje en een hapje zorgen verliep dit probleemloos.
Met een totaal van 550 deelnemers mag de organisatie tevreden zijn.
Op de TC Nuenen site staan de foto’s van deze tocht, en er is ook een filmpje gemaakt van dit evenement, deze is ook te vinden via de site.

Op 15 oktober 2017 staat het volgende Dak van Brabant gepland.
Tegen die tijd zullen wij weer een oproep plaatsen aan alle leden.

Mede dank zij onze vrijwilligers is deze editie wederom een succes geworden.
Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet.

Vriendelijke groet,
Commissie Dak van Brabant.
dakvanbrabant@gmail.com

 

Snerttocht 2017

Op 8 januari 2017 werd wederom de Snerttocht gefietst.
Het weer was glibberig en mistig, de dag vooraf aan de tocht waren er door gladheid veel ongelukken gebeurd.
Om 09:45 uur werd en verzameld en handen geschud bij Schafrath buiten.
om 10:00 uur werd er gestart met de tocht, die zoals gebruikelijk werd aangevoerd door Jan van Gestel.
Na een pauze met Glühwein en Jägermeister kwam de groep weer terug bij Schafrath dat nu open was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Snerttocht start in een mistige omgeving.

Na de snert volgde een toespraak van onze voorzitter die hieronder na te lezen is.

 

Beste mensen,

graag wil ik  namens alle bestuursleden een kort maar zeer welgemeend toespraakje aanbieden.

Zoals gebruikelijk beginnen we met een korte terugblik op 2016.
We zijn helaas weer niet gespaard gebleven voor slecht nieuws. 2 erg actieve leden zijn ons ontvallen, Peer Pero in juni en Gerrit Donkers tijdens Diekirch.
Wij zullen hen nooit vergeten en het was heel mooi dat er zoveel van ons aanwezig waren bij het afscheid.
Dat is echt een grote steun voor de familie.
Daarnaast zijn Frits Massee, Wim Reijnen en Tini van Nuenen getroffen door ernstige ziekte en ongemak. Wij wensen hen namens alle leden veel sterkte en snel herstel.

Gelukkig had 2016 ook erg veel mooie momenten voor ons in petto. Het was een echt jubileumjaar 20-40-100, wat we op gepaste wijze gevierd hebben, uiteraard zonder dorst te lijden.
En er is weer veel gefietst. Prachtige en drukbezette weekenden, 2 x Spanje, mooie clubritten op de weg en in de bossen.
Vaak afgesloten met een gezellige after-party in ons aller Schafrath. Dikwijls zaten we langer op het terras en op de kruk dan op het zadel, maar alla !
En tekent het supersociale karakter van onze club. Laten we dat vooral zo houden.

Vooruitkijkend naar 2017 : onze kalenders staan alweer vol. De intekening voor fietsweekendjes is al begonnen.
De bus naar Spanje dreigt al helemaal vol te zitten met TCN’ers en hun fans, het Dak van februari staat weer in de steigers enz.
Links en rechts zijn weer nieuwe fietsen gekocht om de goede voornemens uit te voeren.
Wij zullen ook dit jaar weer zo hoog mogelijk inzetten op veiligheid en weggedrag. Laten we onze goede naam behouden door onze sport zo veilig en zo fatsoenlijk mogelijk te beoefenen.
Wij roepen iedereen op de verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf , bijvoorbeeld door je eens te laten keuren, en voor de anderen door veilig weggedrag.

Wat we ook gaan doen is het volgende :Om deelname aan tochten en evenementen beter en sneller onder de aandacht te brengen van alle leden, zullen we elke 2 weken een informatiemailtje gaan sturen.
Zodoende hopen we meer leden te betrekken bij onze fietsactiviteiten en dus meer snelheidsgroepen te kunnen maken waarbij iedereen zich thuis kan voelen.
Mensen, kom dus fietsen!

Ik ga afsluiten met een hartelijke dank aan alle vrijwilligers die afgelopen jaar weer zoveel en zo goed georganiseerd hebben, een hartelijke dank aan onze sponsoren en adverteerders.
En graag een applaus voor onze organisatie van deze formidabele Snerttocht Ingrid,Hans, Edward, Jan, Peer, Noortje, Hein en Robert voor de pauzeplaats.

En als laatste graag een welgemeend applaus voor John en Simone en hun dames voor alle gastvrijheid nu, vorig jaar en alvast voor het komend jaar.

Namens het bestuur wens ik iedereen een gelukkig, sportief en vooral gezond 2017.

Santé !!

 

HBT Monschau 23/26 juni 2016

Door Pascal & Peter
Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder en kijken we nog steeds met plezier terug op een geslaagd fietsweekend.

Op 23 juni vetrokken wij vanaf de Jumbo parkeerplaats met 31 personen richting Monschau. Al rijdende kregen we de informatie binnen van Harrie, Dries, Martin en Wim. Zij waren al eerder vertrokken om voorbereidingen te treffen. Boodschappen gedaan en de koeling gevuld. Uiteindelijk was iedereen vroeg op de avond aanwezig en was het in de tuin genieten van de zon. Af en toe werd de rust door luide muziek, vanuit tractoren met platte wagens, verstoord. Een aantal waren we later op de avond kwijt maar gelukkig tijdens het ontbijt weer lichamelijk aanwezig.

Na het heerlijke ontbijt bereide iedereen zich voor op de eerste MTB-tocht. Het beloofde een mooie tocht van ongeveer 60km te worden. De spreekwoordelijke weergoden waren ons goed gezind. De tocht leide ons door een mooie bosrijke omgeving, prachtige vergezichten en beekjes. Gelukkig hebben we geen ellende gehad en is alles heel gebleven. 's Avonds hebben we nog genoten van een prachtige nazomerse avond. Maar ook het "schwenken" smaakte voortreffelijk en de nodige liters bier gingen er doorheen. Op tijd naar bed en de volgende dag weer fris aan de ontbijttafel.

Zaterdag 25 juni, we staan op en buiten konden we heerlijk douchen. De regen kwam met bakken uit de lucht vallen. Na overleg zijn we toch vetrokken en twijfelden we over een ingekorte route. Tijdens de tocht bleek de regen toch steeds meer de overhand te nemen. In Monschau hebben we door de heftige regenval zelfs in een parkeergarage moeten schuilen. Toen we daar stonden te wachten kwam het wassende water door de putdeksel de garage ingelopen. Er werd besloten om weer terug naar Haus zur Post te keren, een klein groepje is nog een stuk over asfalt gaan fietsen. Eenmaal teruggekeerd en lekker gedouched zijn we naar het museum Bierbrouwerij Felsenkeller gegaan. Het gebouw, de inrichting en het personeel deed de benaming museum eer aan.

Na het avondeten hadden wij samen met andere aspirantdeelnemers een bonte avond georganiseerd. Een door Pascal ontworpen muziekquiz en een geweldig optreden van Opa Sjaak maakt de avond compleet. De vragen bedacht door Robert gaven de avond nog een extra dimensie.

Na het zondagochtend ontbijt scheen gelukkig de zon weer en konden we nog genieten van een prachtige tocht door de bosrijke omgeving van Monschau. Helaas komt er ook aan alle mooie dingen een einde en zo ook aan het HBT weekend.

Wij hebben van een voortreffelijk weekend genoten en willen de organisatie bedanken voor een tomeloze inzet en kijken uit naar HBT 2017.
(Geen foto's ontvangen red.)